RED FILMOVA I PAVLININ KONCERT ZA KOSMET: U KCNS počinje festival posvećen osvajanju slobode u Velikom ratu

J. SIMIĆ

08. 11. 2023. u 11:57

FILMSKA manifestacija,„Dan pobede - filmske priče o osvajanju slobode“ , četvrta po redu započeće u četvrtak, 9. novembra, u 14 sati u Kulturnom centru Novog Sada a trajaće do 11. novembra u čast Oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu, kada je srpska vojska 9. novembra 1918. godine umarširala u Novi Sad i Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se u Republici Srbiji obeležava kao državni praznik.

РЕД ФИЛМОВА И ПАВЛИНИН КОНЦЕРТ ЗА КОСМЕТ: У КЦНС почиње фестивал посвећен освајању слободе у Великом рату

KCNS

Prva dva dana festivala održavaće se  u Kulturnom centru Novog Sada gde će se prikazati filmovi „Čekajući Handkea“, Gorana Radovanovića, „Mariupolj – stradanje i vaskrs grada“ Igora Damnjanovića, „Sveta Petka – krst u pustinji“ Hadži Aleksandra Đurovića i „Republika Srpska – borba za slobodu“ Borisa Malagurskog.

Svakodnevno uoči  projekcije filmova održaće se i posebne tribine na kojima će pored autora Gorana Radovanovića i Hadži Aleksandra Đurovića učešće uzeti i Dragoslav Bokan, Nikola Jović i Stevan Gajić.

Poslednjeg festivalskog dana, u Karlovačkoj bogosloviji (Sremski Karlovci) održaće se  humanitarni koncert za Kosovo i Metohiju, na kojem će nastupiti supertalentovana Pavlina Radovanović iz Orahovca, sa Kosova i Matohije kao i Hor Karlovačke bogoslovije.Prikupljena sredstva namenjena su za oslikavanje hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji.

Ulaz za sve programe je slobodan, a besplatne ulaznice se mogu podići u Novom Sadu na blagajni GIGSTIX-a u Pariskom magazinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)