ZABORAVLJENA RADOST ŽIVOTA: Izložba Zorana Graovca "Odsjaj snova" u Prodajnoj galeriji Beograd

M.A.K.

01. 11. 2023. u 17:40

SLIKAR i redovni profesor slikarstva na FLU Zoran Graovac pred publiku će izneti novi ciklus radova u Prodajnoj galeriji Beograd, na izložbi "Odsjaj snova", koja će biti otvorena u četvrtak 2. novembra u 19 časova.

ЗАБОРАВЉЕНА РАДОСТ ЖИВОТА: Изложба Зорана Граовца Одсјај снова у Продајној галерији Београд

Foto promo

Likovno polazište novih radova je u doživljajima nastalim tokom putovanja, ali i u refleksiji imaginarnih prostranstava. Tako se morski pejzaž, u različitim slikarskim postupcima, kreće od realističnih, preko apstrahovanih predstava, do razlaganja forme u duhu poentilizma.

Prema mišljenju Aleksandre Rakonjac, slikarke i grafičarke, iznetom u katalogu, autor slikajući pejzaže koji se prostiru pred njim, ili nekada slikajući snove, zapravo daje prvenstvo emociji koja ih prati:
- Za posmatrača to su vedri prizori optimizma i upečatljivih doživljaja koje nam nudi postojanje i raskošna Zemlja na kojoj smo. Kolorit i intenzitet boja tretirani rukom Zorana Graovca grade slikarstvo koje nas podseća na sveukupnu radost življenja, na sve ono što često zaboravljamo u svakodnevnim okolnostima.
Do sada je Graovac izlagao na 16 samostalnih i više od 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Direktor je Centra za grafiku i vizuelna istraživanja "Akademija". Pored crtanja i slikanja bavi se i grafikom, skulpturom, umetnošću ručno rađenog papira i mozaikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)