SLOVENSKI SVET MIHALKOVA ČITA IZ "NOVOSTI": Ugledni ruski portal "Inosmi" preneo tekst iz našeg svečanog broja (FOTO)

V.Strugar

27. 10. 2023. u 17:13

INTERVJU sa velikanom filmske umetnosti Nikitom Mihalkovom, pod nazivom "Ceo ruski svet je na nišanu anglosaksonskih lovokradica" (objavljen u svečanom broju "Večernjih novosti", povodom sedam decenija postojanja lista) - preneo je u celini veoma čitani ruski portal "Inosmi".

СЛОВЕНСКИ СВЕТ МИХАЛКОВА ЧИТА ИЗ НОВОСТИ: Угледни руски портал Иносми пренео текст из нашег свечаног броја (ФОТО)

Foto: Novosti/ Profimedia

Reč je o internet izdanju koji je osnovala Međunarodna informativna agencija "Rusija danas", u kome se objavljuju tekstovi inostranih medija (prevedeni na ruski jezik), a koji se odnose na aktuelne ličnosti i događaje.

Kako saznajemo, "Inosmi" uživa veliki ugled u Rusiji, izuzetno je posećen i posebno popularan među predstavnicima sedme sile.

Foto: Novosti/ Profimedia

Pod krilaticom "Inosmi - Sve što je vredno prevoda!", njeni autori preporučuju svoju aplikaciju, navodeći da je njihov internet projekat InoSMI.Ru specijalizovan za prevođenje najupečatljivijih i najznačajnijih materijala stranih medija na ruski jezik.

Kako ističu, u sferi njihovog interesovanja nisu samo publikacije o Rusiji, već i sve ono što njihove čitaoce zanima: šta se, i što je najvažnije, zašto dešava u svetu.

NAJLEPŠE ŽELjE "VEČERNjIM NOVOSTIMA" ZA 70. ROĐENDAN: Utisci zvanica sa svečane akademije u Kinoteci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)