MONOGRAFIJA "POD LUPOM" O RADU ŽELJKE MOMIROV: Promocija studije u Prodajnoj galeriji "Beograd"

M.A.K.

26. 10. 2023. u 12:14

OBIMNA studija o višedecenijskoj stvaralačkoj i izlagačkoj praksi Željke Momirov, monografija "Pod lupom", biće predstavljena u četvrtak 26. oktobra u 18 časova.

МОНОГРАФИЈА ПОД ЛУПОМ О РАДУ ЖЕЉКЕ МОМИРОВ: Промоција студије у Продајној галерији Београд

Foto Prodajna galerija Beograd

U ovom izdanju Prodajne galerije "Beograd", istoričarka umetnosti Dragica Vuković, uz iznošenje biografskih podataka i izvora umetničkog formiranja Željke Momirov, sistematično analizira sve aspekte profesionalnog rada prateći razvojnu liniju delovanja naše ugledne vajarke na savremenoj vizuelnoj sceni.

Monografija je opremljena velikim brojem reprodukovanih radova sa fokusom na stvaralački period od 2000. do 2022. i grupisanim u celine: "Umetnički radovi", "Skuptura u javnom prostoru". Tu su i crteži iz serije "Uglovi mojih ulica". Pored osnovnog teksta publikacija sadrži i izbor tekstova drugih autora objavljivanih povodom prethodnih samostalnih izložbi.

Knjiga će biti promovisana u ambijentu aktuelne izložbe  Željka Momirov  u Prodajnoj galeriji "Beograd". Uz umetnicu, na promociji će učestvovati profesor Jerko Denegri (recenzent) i autorka teksta u monografiji i urednica izdanja Dragica Vuković Moderator razgovora biće Miroslav Sapundžić, likovni urednik galerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)