STUDENTIMA OTKRIO MALE TAJNE GLUME: Slavni DŽon Sevidž posetio Akademiju umetnosti u Novom Sadu (FOTO)

J. SIMIĆ

21. 09. 2023. u 19:06

HOLIVUDSKI glumac Džon Sevidž (74), poznat svetskoj i našoj publici po ulogama u kultnim američkim filmovima „Lovac na jelene“ i „Kosa“, stigao je danas u Novi Sad.

СТУДЕНТИМА ОТКРИО МАЛЕ ТАЈНЕ ГЛУМЕ: Славни Џон Севиџ посетио Академију уметности у Новом Саду (ФОТО)

Bojana Bokan

On će kao počasni gost prisustvovati prvom izdanju „Novi Sad film festivala“, koji je počinje večeras i trajaće do 24.septembra.  

Sevidž, kojem je ovo treća poseta Novom Sadu poslednjih šest godina, u pratnji dekana i profesora Siniše Bokana priredio je predavanje studentima Akademije umetnosti, otkrivjući im male tajne kinematografskog  zanata.

Bojana Bokan

Za slavnog glumca sutra će u Gradskoj kući prijem prirediti gradonačelnik Milan Đurić. U nedelju će ovaj holivudski velikan dodeliti nagrade pobednicima festivala, a prethodno će njemu biti uručeno specijalno priznanje za doprinos svetskoj kinematografiji, dok će Mira Banjac primiti nagradu za doprinos domaćoj filmskoj umetnosti.

Bojana Bokan

Novi Sad film festival počeće večeras u 21 sat revijalnim programom u bioskopu Arena Sinepleks, projekcijom višestruko međunarodnim priznanjima nagrađivanog filma "Kristina" reditelja Nikole Spasića.

Više od 20 filmova iz 12 zemalja sveta publici će biti prikazano tokom „Novi Sad film festivala“ na više lokacija. U bioskopu Arena Sinepleks moći će da se pogleda i deo glavne internacionalne takmičarske selekcije, kao i filmovi poput francuskog ostvarenja „After“, hrvatskog „Sigurno mjesto“ i srpskog „Indigo Kristal“, koji su među najuspešnijim igranim filmovima mladih reditelja.

Takođe, u Areni će biti prikazani i filmovi regionalne selekcije studentskog kratkog igranog filma.

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)