SATIRA O ZALUĐENOM NAUČNIKU: U Srpskom narodnom pozorištu premijera komedije Velimira Lukića

J. S.

20. 09. 2023. u 14:21

NA sceni Sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u četvrtak 21. septembra od 19.30 sati premijerno će biti izvedena predstava „Bertove kočije ili Sibila“ reditelja Ivana Cerovića.

САТИРА О ЗАЛУЂЕНОМ НАУЧНИКУ: У Српском народном позоришту премијера комедије Велимира Лукића

Marija Erdelji

Reč je o satiričnoj komediji, autora Velimira Lukića - čiju adaptaciju potpisuje Božidar Knežević - o zaluđenom naučniku Svenu koji oživljava lutke da bi napravio bolje i pristojnije društvo u kojem je on vlast, a one njegovi podanici.

U predstavi igraju: Anđela Pećinar, Miodrag Petrović,Nebojša Savić Ivana Pančić Dobrodolac, Aleksandar Sarapa, Marko Savković, Ljubiša Milišić,Grigorije Jakišić, Milan Novakivić, Aleksanddra Pejić,Jovan Živanović, Tijana Milovanov, Stefan Starčević i Aleksa Jovčić.

Scenografiju je osmislio  Željko Piškorić, kostime je izradila Staša Jamušakov, muziku je komponovao Aleksandar Bahun a za scenski pokret i koreografiju zadužena je Milica Cerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)