DŽONU SEVIDŽU NAGRADA ZA DOPRINOS FILMU: Slavni holivudski glumac počasni gost festivala u Novom Sadu

J. S.

20. 09. 2023. u 12:23

HOLIVUDSKI glumac Džon Sevidž (74), poznat svetskoj i našoj publici po ulogama u kultnim američkim filmovima „Lovac na jelene“ i „Kosa“, biće gost prvog izdanja „Novi Sad film festivala“ koji će u ovom gradu biti održan od 21. do 24. septembra.

ЏОНУ СЕВИЏУ НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС ФИЛМУ: Славни холивудски глумац почасни гост фестивала у Новом Саду

Filip Shobot

Osim što će biti počasni gost festivala i dobitnik nagrade za doprinos filmskoj umetnosti i internacionalnoj kinematografiji, Sevidž će predsedavati žiriju takmičarske selekcije Best Pitch koja će, kako organizatori najavljuju, biti važan deo Industri programa.

U okviru Industri programa, naime, „Novi Sad film festival” raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu filmskim projektima čija je realizacija u toku.

Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona, a pobednički film dobiće nagradu u iznosu milion dinara. Publika će u okviru „Novi Sad film festivala“ gledati i filmske omaže kultnim rediteljima, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koja nije imala priliku da vidi do sada.

Tokom festivala Sevidž će prirediti predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ovaj slavni glumac pre četiri godine u novosadskom Pozorištu mladih prisustvovao je premijeri predstave „Kosa“ u koprodukciji ovog teatra i Centra za razvoj vizuelne kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)