DOSTOJEVSKI I KRLEŽA NA INFANT- u: U Novom Sadu počinje 50. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra

J. S.

01. 09. 2023. u 11:51

INTERNACIONALNI festival alternativnog i novog teatra (INFANT),pedeseti po redu, počeće večeras uvodnom predstavom "Čovek visine",po tekstu Ane Đorđević a u režiji Jane Maričić koja će u 19.30 sati biti izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Potom će 8, 10. i 11. septembra uslediti takmičarski deo festivala koji će obuhvatiti ukupno tri predstave iz tri države - Srbije,Slovenije i Hrvatske.

ДОСТОЈЕВСКИ  И КРЛЕЖА  НА  ИНФАНТ- у: У Новом Саду почиње 50.  Интернационални фестивал алтернативног и новог театра

Marija Erdelji

Po  izboru selektora Aleksandra Popovskog, koji smatra da je važno da otvaramo različite prozore koji nam omogućavaju pogled u različite pozorišne kuće, publika će od 19.30 sati imati priliku da vidi ostvarenja : "Frank V" ("Frank Peti"), koju je po Direnmatu u SNG Maribor režirao Miloš Lolić, zagrebačku "Legendu" koju je po Krleži u pozorištu "Gavela" režirao Ivan Planinić, te "Jevanđelje po F. M. Dostojevskom" Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava "Frank V" ( 8. septembra) je kabare priča o veselim bankarima koji pljačkaju sami sebe i nas, izmišljajući i organizujući sopstvenu smrt.

Komad "Jevanđelje po F.M. Dostojevskom" SNP-a u režiji Jerneja Lorencija na programu je 10. septembra.Ova predstava svedočanstvo je izvrsnosti glumačkog izraza, ali i ispitivanja gledaočevog strpljenja i pažnje. Umemo li da slušamo velike reči ? Mogu li slike pokrenute u mislima probuditi ponovo čoveka u nama?

Krležina “Legenda” ( 11. septembra) je zahtevni žanrovski hibrid eseja i dramske poeme i jedna od najuspelijih predstava na aktualnim hrvatskim repertoarima.

Karte za predstave mogu se kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, u kojem se igraju predstave,dok je za predstavu "Legenda", koja se igra u hodnicima Petrovaradinske tvrđave, ulaz - slobodan.

U žiriju 50. INFANT-a su: glumica Tanja Pjevac, scenarista i reditelj Slobodan Skerlić i dramski pisac Dejan Dukovski.U čast nagrađenih, 12. septembra, biće izvedena predstava "Poslednji balkanski vampir".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave