NOVOUSTANOVLJENA FILMSKA NAGRADA: Slektori festivala LIFFE predstavili nagradu koja nosi ime reditelja Dušana Makavejeva

D.B.M.

31. 08. 2023. u 22:40

POLOVINOM septembra, od 14. do 19, u Leskovcu se, po 16. put, održava internacionalni festival filmske režije - LIFFE. Tokom festivalskih dana publika će imati priliku da pogleda najznačajnija filmska ostvarenja autora iz zemlje i sveta.

НОВОУСТАНОВЉЕНА ФИЛМСКА НАГРАДА: Слектори фестивала ЛИФФЕ представили награду која носи име редитеља Душана Макавејева

foto: I.Mitić

Slogan ovogodišnjeg festivala jeste "Akcija!", a biće prikazano više od 50 filmova u različitim kategorijama koji će se boriti za nekoliko nagrada.

Na konferenciji za novinare direktorka Kulturnog centra u Leskovcu, Sanja Conić je istakla da je festival izrastao u prestižnu kulturnu manifestaciju koja predstavlja brend grada Leskovca. Selektori programa "Divlji film", Uroš Tomić i Marko Sopić, predstavili su novu nagradu koja nosi ime reditelja Dušana Makavejeva, koja se dodeljuju za najbolju režiju u internacionalnoj selekciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije