PRVO IZVOĐENJE "IBZENOVIH AVETI": Poslednja premijera u okviru projekta "Novi glasovi" Beogradskog dramskog

V.V.S.

24. 08. 2023. u 15:25

PREMIJERNO izvođenje predstave "Ibzenove aveti" (prema tekstu Mine Milošević i u režiji Ivana Baletića) 26. avgusta je na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" Beogradskog dramskog pozorišta. Biće to poslednji novi naslov u okviru projekta "Novi glasovi".

ПРВО ИЗВОЂЕЊЕ ИБЗЕНОВИХ АВЕТИ: Последња премијера у оквиру пројекта Нови гласови Београдског драмског

foto Beogradsko dramsko

Predstava "Ibzenove aveti" nastala je od građe Ibzenovih komada ("Heda Gabler", "Lutkina kuća", "Aveti", "Per Gint", "Rosmersholm"), piščeve biografije, kao i brojnih teorijskih tekstova na temu Ibzenovog stvaralaštva.

Na sceni igraju Milan Zarić, Marko Todorović, Jana Milosavljević, Milica Stefanović i Anica Petrović, a na pozornici kao izvođač pojavljuje i Srđan Marković. U video radovima igraju Milutin Dapčević, Mane Jančić, Ivana Jokić, Vanja Pavlović i drugi.

Dramaturg predstave je Mina Milošević, reditelj, autor i scenograf je Milorad Pejanović, a kostimograf Lidija Jovanović. Muziku su komponovali Nikola Dragović i Srđan Marković, scenski pokret je bio zadatak za Milicu Pisić, a scenski govor za Radovana Kneževića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis