NEMANJA RADULOVIĆ NA OTVARANJU „RAVANELIUSA“: Tradicionalni muzički festival u Ćupriji počinje 1. jula (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 06. 2023. u 17:08

TRADICIONALNI festival muzičke izuzetnosti “Ravanelius” ove godine biće otvorena 1. jula koncertom proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića i orkestra “Double Sens“, koji će biti održan u "Školi za muzičke talente" u Ćupriji.

НЕМАЊА РАДУЛОВИЋ НА ОТВАРАЊУ „РАВАНЕЛИУСА“: Традиционални музички фестивал у Ћуприји почиње 1. јула  (ФОТО)

Foto: Ravanelius

Organizatori kažu da posetioci mogu da očekuu “fantastične izvedbe, emotivne trenutke i inspirativnu strast koja će ih ostaviti bez daha”. Zbog toga pozivaju ljubitelje muzike da besplatno uživaju u muzici jednog od najboljih violinista današnjice. Promocija novog albuma „Koreni“ biće u sklopu programa na “Ravanelius” festivalu.

“Double Sens“ ansambl formiran je 2008. godine, kada je Nemanja Radulović okupio neke od svojih omiljenih francuskih i srpskih umetnika, kako bi zajedno muzicirali u formi kamernog orkestra.

Foto: Ravanelius

Dan kasnije, 2. jula, u 12 časova u sali OMŠ „Dušan Skovran“ biće izvedena opera za decu "Ivica i Marica". Ovu magičnu predstavu donosi Udruženje umetnika "Visoko Ce", koje je osnovano 2015. godine u Novom Sadu, sa glavnim ciljem da razvija svest o našoj i inostranoj muzičkoj kulturi, naročito kod dece i mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona