FRANCUSKA KNJIŽEVNA ZVEZDA KAMIJ LORANS SREŠĆE SE SA SRPSKIM ČITAOCIMA: Spisateljica i članica žirija Gonkurove nagrade dolazi u Beograd

V.C.S.

12. 05. 2023. u 13:41

JEDNA od najpoznatijih francuskih spisateljica Kamij Lorans govoriće o svojim knjigama "Žensko" i "Filip", na književnoj večeri, u utorak, 16. maja, u Francuskom institutu u Beogradu.

ФРАНЦУСКА КЊИЖЕВНА ЗВЕЗДА КАМИЈ ЛОРАНС СРЕШЋЕ СЕ СА СРПСКИМ ЧИТАОЦИМА: Списатељица и чланица жирија Гонкурове награде долази у Београд

FOTO: Arhiva novosti i Laguna

Pored Kamij Lorans , publici će se obratiti i prof. dr Vladislava Gordić Petković, sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, kao i prof. dr Nikola Bijelić, sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

FOTO: Instagram

Knjige koje će Lorans predstaviti

Kamij Lorans je članica žirija Akademije Gonkur i 16. maja će ujedno prisustvovati proglašenju Gonkurove nagrade studenata Srbije.

Autofikciju "Žensko", o četiri generacije žena u njenoj porodici, od autorkine bake do kćeri, i položaju žena kroz dvadeseti i početak dvadeset prvog veka, izdala je Akademska knjiga, dok je potresno autbiografsko štivo "Filip", o smrti sina neposredno po rođenju, zbog lekarske greške, izdao Vaganar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)