NEOBIČNA AUKCIJA ULUSA ZA POPRAVKU UMETNIČKOG PAVILJONA: "Napušteni" pomažu "Cvijeti"

Foto ULUS

18. 04. 2023. u 15:56

U NAMERI da sanira dotrajalu infrastrukturu, gotovo devastiranog Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", koji već godinama čeka najavljenu rekonstrukciju, Udruženje likovnih umetnika Srbije planira da sredstva prikupi neobičnom aukcijom najavljenom za subotu, 22. april od 13 časova.

НЕОБИЧНА АУКЦИЈА УЛУСА ЗА ПОПРАВКУ УМЕТНИЧКОГ ПАВИЉОНА: Напуштени помажу Цвијети

Foto ULUS

Na prodaju će biti ponuđena umetnička dela koja su se tokom sedam prethodnih decenija, iz različitih razloga, našla u podrumskim prostorijama zdanja na Malom Kalemegdanu. Naime, u avgustu 2020. ULUS je usvojio Pravilnik o napuštenim delima, i pozivao umetnike i njihove naslednike da ih preuzmu. Mnogi su se odazvali, ali ih je, ipak, preostalo više od 300, koja nisu deo ULUS-ovih kolekcija, poput "Fonda mladih", ili "Ratnog ateljea". Upravo ta dela će se sada naći na, kako su je u ULUS-u nazvali, Aukcijskoj izložbi neželjnih radova (1950- 2020).

Foto ULUS

Dela iz podruma "Cvijete" na izložbi

- Na ovaj način radovi će dobiti svoj novi život i smisao postojanja, a Udruženje mogućnost da obezbedi bolje uslove za rad - tvrde u ovoj esnafskoj organizaciji, uz poruku: "Udomite umetnički rad i podržite rad ULUS-a".

Radovi više generacija autora, namenjeni da udahnu i "novi život" oronulom paviljonu, moći će da se razgledaju na postavci "Iz Cvijetinih skrivenih odaja", sve do petka, do kada će moći i da se predlože cene koji su kupci spremni da za njih plate na ovoj donatorsdkoj aukciji.
- Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite ove unikatne primerke koji nakon više decenija izlaze iz prašine i paučine da bi ih obasjala svetlost dana, a možda i dođete u posed nekog od njih po skandalozno niskoj ceni - tvrde u ULUS-u.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove