TRIBINA U SKD: "Na mapi Utopije" Branka Anđića

M. N. M.

24. 02. 2023. u 16:55

PREDSTAVLjANjE novog člana SKD Branka Anđića i knjige "Na mapi Utopije" održaće se u sredu, 1. marta u 18 časova u prostorijama Srpskog književnog društva u Francuskoj 7.

ТРИБИНА У СКД: На мапи Утопије Бранка Анђића

promo

O Anđićevom delu govoriće Tamara Krstić, književna kritičarka i novinarka, a tribinski program SKD uređuje i vodi Nadežda Purić Jovanović.

- Putovanja su mi oduvek bila dobar izgovor i još bolji podstrek da pustim u pogon mehanizam slobodnih asocijacija, za koje čovek danas ima vremena samo kad ga voz, avion, autobus, automobil, lađa prinudno sprečavaju da radi bilo šta drugo. Ako nema laptop, tablet, smartfon i druge današnje igračke. Ubeđen sam, takođe, da je dokolica odličan katalizator kreativnog mišljenja i ako očekujem da neko čita ove zapise podstaknute tumaranjem po tri Amerike, onda, pre svega, pomišljam na ljude koji još nisu proterali dokolicu iz svojih života.

- Ovi zapisi nisu, takođe, ni katalog opštih mesta turističkih atlasa Južne, Srednje i Severne Amerike, hemisfere koju sam prilično proputovao: od mene nećete saznati baš ništa o piramidama Maja, o arhitekturi Maču Pikčua, o karnevalu u Riju, niti o bilo čemu što se povezuje s kolektivnom čežnjom evropskog hodočasnika po najpopularnijim toponimima sveameričke egzotike. Za mene je ova knjiga, pre svega, način da ne zaboravim o čemu sam razmišljao na nekim mestima koja su za mene jedinstvena - zapisao je Anđić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)