FILHARMONIJA IZVODI "TOSKU": Opera na Kolarcu

M. N. M.

20. 02. 2023. u 16:08

ČUVENA opera "Toska" u produkciji i izvođenju Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazana je za petak, 24. februara na Kolarcu od 19 časova. Ulaznice za ovaj nesvakidašnji događaj i filharmonijski iskorak u operski žanr, kompletno su rasprodate.

ФИЛХАРМОНИЈА ИЗВОДИ ТОСКУ: Опера на Коларцу

Marko Đoković BGF

Uz grandiozni poduhvat koji pravi zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i rediteljem Aleksandrom Nikolićem, Beogradska filharmonija najavljuje posebni scenski spektakl i pretvaranje Velike sale Kolarčeve zadužbine u ekstravagantnu opersku scenu. Publika će imati prilike da čuje sjajnu međunarodnu podelu - sopran Elizabet Tajge u ulozi Toske, tenora Eduarda Aladrena kao Marija Kavaradosija i baritona Mandlu Mndebela umesto ranije najavljenog Željka Lučića.

- Svet operske muzike je danas veoma kompleksan i turbulentan sa puno preklapajućih angažmana u postkovid svetu koji se tek oporavlja od pandemijskih potresa. Zato sam, na moju ogromnu žalost ovog februara sprečen da uživam u radu sa filharmonijskim orkestrom i izvođenju pred omiljenom publikom. Međutim siguran sam da će beogradska "Toska" biti fantastična i jedva čekam narednu priliku da se sretnem sa Beogradskom filharmonijom i našom zajedničkom publikom - izjavio je Željko Lučić, umesto koga će u ulozi surovog barona Skarpije, Filharmonija predstaviti nagrađivanog baritona Mandlu Mndebelea, člana ansambla Teatra Dortmund.

U muzičko-scenskom izvođenje opere koje uključuje i najpoznatije arije , pod vođstvom Gabrijela Felca, učestvuju i dva hora - mešoviti hor RTS i Kolibri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!