GDE MOGU DECA NA SRETENJE: U Kruševcu se održava mini-festival predstava za decu

S.BABOVIĆ

11. 02. 2023. u 06:00

KO ne zna kako bi mogao zabaviti decu tokom Sretenjskih praznika, Kruševačko pozorište nudi rešenje: Mini festival pozorišnih predstava za decu, koji se održava od 15. do 18.februara.

ГДЕ МОГУ ДЕЦА НА СРЕТЕЊЕ: У Крушевцу се одржава мини-фестивал представа за децу

Foto:Kruševačko pozorište

Revija najpopularnih komada za namlađe dobila je ime „Kruškica“.

Prvog dana festivala, 15.februara,na repoertoaru je predstava „Tri praseta“ u režiji Zorana Lozančića, koja se izvodi čak 150.-i put. Dan kasnije, u režiji Nataše Ilić pred publikom je predstava „Ružno pače“.

Još jedna Lozančićeva režija, „Čarobnjak iz Oza“, izvodi se 17.februara, a poslednjeg dana mini-festivala je predstava „Mala sirena“ u režiji Aleksandra Pejakovića. Sve hit-predstave za decu počinju od 19 sati.

- Festival „Kruškica“ je na neki način omaž našem dragom prijtelju Zoranu Lozančiću/1953-2019), koji je u našem pozorištu režirao godinama izuzetne i nagrađivane predstave - napominje Svetlana Đuršević, pi-ar Kruševačkog pozorišta.

Lozančiću je pre četiri godine u Kruševcu posthumno dodeljena povelja za doprinos i razvoju Festivala pozorišta za decu „Kruška“, koji se tokom Božićnih praznika održava već 15 godina.

Ovaj istaknuti niški režiser potpisao je čak devet predstava u kruševačkom teatru. Bile su nagrađivane, godinama su igrane i važile su za neke od najboljih koje su se za najmlađu publiku igrale na kruševačkoj sceni.

Zoran Lozančić je karijeru počeo u Narodnom pozorištu u Nišu, jedno vreme igrao u pirotskom pozorištu,a od 1983. godine bio je stalni čan Pozorišta lutaka Niš, gde je odigrao više od 80 premijera. Bio je glumac-lutkar, glumac-animator, a prvu režiju postavlja 1993. godine sa komadom “Olovka piše srcem”. Nagrađivan je za glumu, kao autor najbolje predstave, režiser, ali i animaciju, kreaciju lutaka, režiju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića