PSIHOLOŠKE DRAME NA IVICI ŽIVOTA: Završeno snimanje serije "Tunel" po istinitim događajima

J. BANjANIN

29. 10. 2022. u 10:14

REALNI događaji, u kojima su tokom godina učestvovali pripadnici MUP-a Srbije, bili su inspiracija za seriju "Tunel", čije snimanje je završeno prekjuče u Crnoj Gori. Scenarista Vladimir Ćosić adaptirao je priče o uzbudljivim i opasnim situacijama u koje dolaze policijske i antiterorističke jedinice i njihova pregovaračka odeljenja.

ПСИХОЛОШКЕ ДРАМЕ НА ИВИЦИ ЖИВОТА: Завршено снимање серије Тунел по истинитим догађајима

Foto D. Milovanović

Serija je nastala u produkciji "Telekoma Srbija" i "Zilion filma", a režiju 12 epizoda potpisuje Petar Ristovski.

- U svakoj epizodi dominira neki drugi žanr i prepliću se triler, drama, psihološka drama, horor, akcija, čak i komedija. Snimali smo 114 dana, imamo više od 160 lokacija, a bili smo u Beogradu, Boru, Obrenovcu, Ripnju, Pančevu i jedan dan u Crnoj Gori. Svaka epizoda obrađuje novi slučaj i hteo sam da uloge pregovarača tumače manje poznati glumci, a da počinioce igraju najpoznatija imena - objašnjava reditelj.

U "Tunelu" se pojavljuju Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Sergej Trifunović, Radovan Vujović, Miloš Timotijević i mnogi drugi. Kroz napete situacije sa opasnim počiniocima i teroristima, kao glavni glumci vodiće nas Minja Peković, Jovan Belobrković, Tamara Šustić, Miloš Đorđević i Dragan Boža Marjanović.

- Ovo su priče o ljudima koji imaju psihološka iščašenja, ali i o ljudima koji su potpuno zdravorazumski sebe doveli do ivice života i koji su tim činom hteli da učine nešto bolje i da traže nešto više, ali ne samo za sebe već i za druge. Imala sam priliku da istražujem šta čoveka dovodi do te ivice i to su uglavnom depresija, bipolarni poremećaji i egzistencijalne krize. Živimo brzo i nemamo vremena da pitamo sebe kako smo i mislim da treba danas svi da pomažemo sebi, bilo uz psihologa ili duhovnika. To ne treba da bude tabu tema, već treba da se zaustavlja na vreme - napominje Tamara Šustić, koja igra psihologa u pregovaračkoj grupi MUP-a Srbije.

Lazar Ristovski, Foto D. Milovanović

Na "suprotnoj" strani, u liku čoveka koji ima posttraumatski stresni sindrom, našao se producent serije i glumac Lazar Ristovski. Taj slučaj je trajao preko 70 sati i jedini je koji će biti prikazan u dve epozode.

- On je bio ratni zarobljenik u hrvatskom logoru "Lora", doživeo je zverska mučenja i izašao oštećen. Sada se zatvorio u stan, uzeo taoce i potpuno naoružao bombama, eksplozivima i oružjem. Uloga je bila veoma teška zato što se psihološka stanja kroz koja prolazi menjaju u trenutku i iz realnosti se prelazi na ratište - napominje Ristovski.

Vladimir Ćosić kaže da je rad na scenariju bio specifičan jer je reč o istinitim događajima i da je istraživanje pred snimanje trajalo dve godine. Generalni direktor "Telekoma Srbija", Vladimir Lučić, najavljuje da će serija biti emitovana na Superstar TV i kanalu sa nacionalnom frekvencijom tokom sledeće godine, a naglašava i da je siguran da će se "Tunel" naći u ponudi "Telekoma" na više kontinenata.

Zoran Cvijanović, Foto D. Milovanović

KAO FILM "LEPA SELA LEPO GORE"

POZNATI glumac Zoran Cvijanović igra bivšeg košarkaša i nastavnika fizičkog koga su pretukli pred ženom i sinom posle čega je potonuo u ludilo pravde i nepravde, a na kraju je završio u policijskoj stanici sa bombom u ruci.

- Intenziteti tih događaja koje smo bili prisiljeni da preživljavamo ponovo su nešto potpuno neplanirano i nedoživljeno. Jedino sa čime bih to mogao da uporedim jesu intenziteti koje sam osetio kada smo radili "Lepa sela lepo gore", a čini mi se da smo ovde dalje dobacili - poručuje Cvijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIRAO, NE BIH BIO MUSTAFA Baka me terala da klanjam, mučila me, kod druge smo slavili i Božić i Uskrs