OBJAVLJENA NA KRSNU SLAVU SVETU PETKU: Nova knjiga životnih mudrosti Vidosave Arsenijević, pesnikinje sa Kosmeta

Dragana ZEČEVIĆ

27. 10. 2022. u 17:43

PRONAĐIMO Crkvu u sebi i Boga u nama! Popusti Bože, niko Ti ništa ne može!

ОБЈАВЉЕНА НА КРСНУ СЛАВУ СВЕТУ ПЕТКУ: Нова књига животних мудрости Видосаве Арсенијевић, песникиње са Кoсмета

Foto: Privatna arhiva

Neodrecivu harizmu srpskom narodu Kosovo daje. Kome je danas dobro (proishod), neka proveri čime je to zaslužio i u čije ime se razdužio. Mislim li da me ima, moram da budem brža od problema. Ne usuđuj se da sudiš, s punim pravom gubiš. Koga ljubav hrani, miluju ga dani. Konkretna a i korektna – Kosmetska istina...

Ovo su samo neke od životnih mudrosti, ili aforizama u novoj knjizi„Neopoziva harizma“ Vidosave Arsenijević, pesnikinje sa Kosmeta koja je svetlost dana ugledala baš na krsnu slavu autorke, svetu Petku.

U ovoj knjizi ona, prema rečima recenzenta , nastavlja da „osluškuje ljude oko sebe“ i da uzima ono što joj treba kako bi oformila izraz koji deluje kao narodna mudrost. Moralne pouke takođe su zastupljene u ovim iskazima, kao i životni saveti u kratkim rečenicama.

Ova pesnikinja sa Kosmeta autorka više knjiga i dobitnica brojnih pesničkih nagrada i priznanja za književno stvaralaštvo koja je najnoviju knjigu objavila na svoju krsnu slavu svetu Petku ističe da je Vidovdan po kojem je i dobila ime inspiriše, a svetinje joj daju snagu i duhovnost..

Foto: Privatna arhiva

Inače, rođena je u Kosovskoj Mitrovici gde je završila srednju školu i Pravni fakultet. Dobitnica je najprestižnijih kosmetskih pesničkih nagrada poput „Pera despota Stefana Lazarevića“, „Grigorija Božovića“, „Lazara Vučkovića... Član je Udruženja književika Srbije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom