U BITEF TEATRU "SMRT I DEVOJKA": Prvo izvođenje komada Arijela Dorfmana, u režiji Nikole LJuce

V.V.S.

21. 10. 2022. u 16:51

PREMIJERNO izvođenje predstave "Smrt i devojka" Arijela Dorfmana sutra je na (22.oktobar) je na sceni Bitef teatra, u režiji Nikole Ljuce.

У БИТЕФ ТЕАТРУ СМРТ И ДЕВОЈКА: Прво извођење комада Аријела Дорфмана, у режији Николе Љуце

foto:Čoba Mikuš

Kako se najavljuje, "Smrt i devojka" je redak primer psihološkog trilera na sceni. Osveta, seks, manipulacije su teme koje tekst istražuje na intenzivno uzbudljiv način. Lične drame i preispitivanja koje junaci doživljavaju je ono što publiku ostavlja bez daha, dok se tokom 90 minuta trajanja predstave stalno pita kome od njih troje da veruje.

Paulina, bivša politička aktivistkinja, je ubeđena da je slučajni gost u vikendici njenog muža zapravo čovek koji ju je davno, mesecima zlostavljao i silovao u korist bivšeg režima. Ona ga zarobljava, vezuje i pokušava da natera da prizna šta je radio, dok paralelno testira poverenje i razumevanje svog muža, koji je inače advokat za ljudska prava. Tekst je napisan 1991. godine i praizveden u Rojal Kort Teatru a zatim i na Brodveju, u režiji Majka Nikolsa.

Igraju Tamara Krcunović, Milan Marić i Miloš Timotijević.Scenografkinja je Zorana Petrov, kostimografkinja Selena Orb,a kompozitorka Janja Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati