PROJEKAT "TEATAR OTVORENI BALKAN":"Boemi" sa gostima iz Severne Makedonije i Albanije

V.V.S.

19. 10. 2022. u 18:30

U OPERI Đakoma Pučinija "Boemi", koja je na repertoaru Velike scene Narodnog pozorišta u subotu (22. oktobra) gostovaće solista Nacionalne Opere i Baleta u Tirani Denis Skura ( u ulozi Rodolfa) i Marjan Jovanoski (Marsel) iz Nacionalne Opere i Baleta u Skoplju.

ПРОЈЕКAТ ТЕАТАР ОТВОРЕНИ БАЛКАН:Боеми са гостима из Северне Македоније и Албаније

foto:Promo

Nastupom renomiranih umetnika počinje realizacija nedavno potpisanog Protokola o saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru platforme "Teatar Otvoreni Balkan", koja je usmerena na snažnije povezivanje najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija.

- Predstavom "Boemi" će posle višegodišnjeg odsustva sa scene Narodnog pozorišta dirigovati maestro Bojan Suđić, koji je 2000-te godine dirigovao na premijeri ove postavke. Tim povodom, odlučili smo da izvođenje posvetimo prvaku i tadašnjem direktoru Opere Narodnog pozorišta Predragu Protiću, koji je potpisao režiju ove i drugih predstava koje su do dan-danas na repertoaru, a koji nas je napustio prošle godine" - kaže umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović.

U podeli su i Snežana Savičić Sekulić, Nebojša Babić, Vuk Matić, Sofija Pižurica, Darko Đorđević, Mihailo Šljivić, Slobodan Živković i Predrag Gligorić.

BONUS VIDEO - USNIJA REDžEPOVA: Oživela Koštanu, pevala vatreno, plesala kao Šeherezada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri