PONOVO OSKRNAVLJEN SPOMENIK STERIJI: Vandali našminkali čuvenog komediografa (VIDEO)

J. J. B.

11. 08. 2022. u 09:32

SPOMENIK najznamenitijem Vrščaninu Jovanu Steriji Popoviću, koji se nalazi na Pozorišnom trgu u Vršcu, ponovo je oskrnavljen grafitima.

ПОНОВО ОСКРНАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕРИЈИ: Вандали нашминкали чувеног комедиографа (ВИДЕО)

Foto J. J. Baljak

Ovo je drugi put za godinu i po dana da su vandali po velikom mermernom postamentu i samom kipu sprejevima i vodootpornim flomasterima pisali pogrdne reči i poruke.

Sada su otišli i korak dalje, pa su piscu crvenom bojom ofarbali usta, dodali zenice i na kapcima iscrtali crvenu liniju poput ajlajnera, što ukazuje na to da su u ovoj skandaloznoj akciji učestvovale i devojke.

I ovaj vandalizam je naišao na osudu dela javnosti, koji je i primetio da je spomenik oskrnavljen, budući da trg na kom se kip nalazi nije toliko prometan. Upravo je to i razlog što je Sterija često na meti nevaspitanih omladinaca, koji grafitima izražavaju svoj bunt. Sigurnosnih kamera na okolnim stambenim objektima nema, pa je počinioce teško identifikovati. Niko dosad nije bio kažnjen zbog tog čina.

Poslednji put u ovakvoj meri spomenik je bio išvrljan u decembru 2020. godine. Sterijin spomenik je, inače, izradio čuveni vajar Jovan Soldatović 1981. godine. Prvobitno je stajao na promenadi u Ruskom parku, a pre desetak godina je premešten na novoizgrađeni Pozorišni trg, tako da gleda u vršačko pozorište koje nosi upravo njegovo ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a