IZLOŽBA RUSKINJE SOFIJE JEČINE U DOMU VOJSKE: Od večeras do 23. jula u Beogradu, 24 ulja na platnu

D. D. S.

06. 07. 2022. u 14:40

POD zajedničkim nazivom "Napolju je leto" mlada ruska slikarka Sofija Ječina izlaže od večeras do 23. jula svoje slike u maloj galerijji Doma vojske Srbije u Beogradu. Ječina, koja već pet godina živi u Beogradu, i već je poznata prestoničkoj publici, večeras od 19 časova izlaže svoja 24 rada, ulja na platnu, nastala u poslednjih godinu dana.

ИЗЛОЖБА РУСКИЊЕ СОФИЈЕ ЈЕЧИНЕ У ДОМУ ВОЈСКЕ: Од вечерас до 23. јула у Београду, 24 уља на платну

Foto: Privatna arhiva

Rođena na ostrvu Iturup, najvećem Kurilskom ostrvu, na krajnjem istoku Rusije, Ječina je diplomirala slikarstvo na Državnoim univerzitetu u Kursku, 2012. godine, kada je postala i član udruženja umetnika Rusije i član Međunarodne asocijacije umetnika Uneska. Godine 2014. dobila je stipendiju za nemački grad Špajer, na godinu dana, i time započela karijeru van granica Rusije. Izlagala je 2015. u bečkoj galeriji Trajber, a 2017. u galeriji Rathaus u nemačkom gradu Šiferštadu. Bila je, takođe, i učesnik mnogih kolektivnih izložbi. Njene slike se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u Nemačkoj, Austriji, Rusiji, Finskoj, Kini i Srbiji.

Slikarstvo Sopfije Ječine karakteriše zanimljiv spoj impresionističkih doživljaja i ekspresionističkog izražavanja. Bavi se i pisanjem, pa je prošle godine objavila i prvu knjigu na srpskom jeuiku "Beograd u plavom" u izdavačkoj kući 4SE, sa oko 70 kratkih priča o Srbima i doživljajima u novoj domovini. Priče su, takođe, propraćene sa oko 70 Sofijinih slika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!