"KUDA PLOVI OVAJ SVET": Objavljen program ovogodišnjih "Borinih pozorišnih dana"

J. S.

29. 06. 2022. u 16:48

OVOGODIŠNjI 42. po redu "Borini pozorišni dani”, održaće se ne slučajno pod sloganom “kuda plovi ovaj svet”, saopštio je danas u Vranju selektor festivala Slobodan Savić.

КУДА ПЛОВИ ОВАЈ СВЕТ: Објављен програм овогодишњих Бориних позоришних дана

Foto: J. S.

Šest predstava u takmičarkom delu, plus predstave grada domaćina i revijalna u čast programa naći će se na repertoaru festivala od 21. do 28. oktobra.

- Borini pozorišni dani počinju predstavom "Ko je ubio Dženis Džoplin?" po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. Slede ostvarenja "Izbiračica" i "Kus petlić" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim "Rolerkoster" u izvođenju Ateljea 212, "Poslednje devojčice" u izvođenju Pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice i "Rat i mir" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda. U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom "Crna ovca" u režiji Snežane Trišić – rekao je Savić.

Foto: J. S.

Umetnički direktor teatra Bojan Jovanović rekao je da će se tek odlučiti koju će predstavu izvesti Vranjanci, a neće izostati ni prateći program festivala.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik i predsednik Odbora ove prestižne manifestacije dr Slobodan Milenković je rekao da će lokalna samouprava nastaviti da pruža podršku ovoj ustanovi kulture.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: MALA SRPSKA SVETA GORA - Sa Kablara prelep pogled iz staklenog vidikovca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)