POČELE PROBE "SVETE PRADE": Premijerno izvođenje 29.maja u Bitef teatru

V.V.S.

09. 05. 2022. u 15:40

U BITEF teatru u toku su probe predstave "Sveta Prada" autora Vladimira Aleksića i u režiji Sanje Mitrović, koja će biti premijerno izvedena 29. maja.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ СВЕТЕ ПРАДЕ: Премијерно извођење 29.маја у Битеф театру

foto:Arhiva "Novosti"

Kako se najavljuje, projekat govori o globalizovanom svetu današnjice koji bez problema povezuje krokodile, šanere, srpske radnice, ruske tajkune i italijanski dizajn, dok prati "životni put" jedne torbe. Kroz priču o modnoj industriji, predstava se bavi fenomenom tržišta i savremenog kapitalizma, uz fokus na procese proizvodnje i konzumacije. Od radnika do pripadnika džet seta, "Sveta Prada" se bavi sudbinama ljudi koji vode svoje potpuno različite živote, neravnopravnih statusa i mogućnosti.

Vladimir Aleksić (autor projekta i producent), pozvao je naručio od četiri spisateljice i jednog pisca tekstove na određene teme koje obrađuje ovim projektom. Olga Dimitrijević, Maja Pelević, Tamara Antonijević, Vedrana Klepica i Dimitrije Kokanov napisali su monologe iz različitih perspektiva pet različitih dramskih junakinja. Dobijeni tekstualni materijal je postao osnovna građa za adaptaciju teksta po rediteljkinom konceptu predstave. Igraju Jovana Belović, Aleksandra Janković, Milena Predić, Anđelika Simić i Nada Šargin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024