GOSTUJE "OSLOBOĐENJE SKOPLJA": Na sceni JDP predstava niškog Narodnog pozorišta

V.V.S.

06. 05. 2022. u 17:42

PREDSTAVA "Oslobođenje Skoplja" (koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Leskovac) naći će se pred beogradskom publikom u utorak, 10. maja, na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

ГОСТУЈЕ ОСЛОБОЂЕЊЕ СКОПЉА: На сцени ЈДП представа нишког Народног позоришта

foto:Nikola Milosavljević

Pozorišni komad u tri čina obuhvata fragmente sećanja na kraj Drugog svetskog rata šestogodišnjeg dečaka,a ovo delo Dušana Jovanovića režirao je Gorčin Stojanović. Za kostim je bila zadužena Marina Vukasović Medenica, dok scenografiju i izbor muzike potpisuje reditelj.

U predstavi igraju Miloš Cvetković, Mina Cocić, Aleksandar Marinković, Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Dragan Marjanović, Miroljub Nedović, Danilo Petrović, Stefan Mladenović i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)