POLITIKA, LJUBAV I IZDAJA: Premijera mini-serije Gaslit o aferi "Votergejt"

Jl. B.

23. 04. 2022. u 09:52

POLA veka je prošlo od afere "Votergejt", ali interesovanje za politički skandal, koji je doveo do jedine ostavke predsednika SAD, ne jenjava. Nova mini-serija zanimljivog naslova Gaslit, odnosno "Sluđivanje", donosi svež pogled na ceo slučaj.

ПОЛИТИКА, ЉУБАВ И ИЗДАЈА: Премијера мини-серије Gaslit о афери Вотергејт

Šon Pen i Džulija Roberts / Foto IMDb

Politički triler od četiri epizode, u režiji Meta Rosa, premijerno će biti emitovan od 24. aprila, na američkoj platformi "Stars". Serija je inovativna, kako ističe autor Robi Pikering, jer u fokus stavlja neispričane priče i ljude na koje je holivudska industrija u adaptacijama zaboravila, a bili su važni u raskrinkavanju afere "Votergejt". Okosnica priče je bračni par Mičel, Marta i Džon, koji igraju holivudske zvezde Džulija Roberts i Šon Pen.

- Jedva čekam da gledaoci počnu da uživaju u glumi kompletne postave koju predvodi Džulija Roberts u ovoj uzbudljivoj priči o braku, izdaji, ljubavi i nadi - rekao je Robi Pikering.

Možda i najomiljenija glumica naše ere, prepoznatljiva po širokom osmehu i toplom izrazu lica, oživeće ništa manje omiljenu, ali kontroverznu i skrajnutu Martu Mičel. Ona je bila bogatašica i supruga državnog tužioca Džona Mičela u vreme predsedničkog mandata Ričarda Niksona. Marta, prepoznatljiva po raskošnim haljinama i naočarima za sunce, bila je izuzetno uticajna i često je gostovala u TV emisijama gde je kritikovala muža. Iako je bila povezana s Niksonovom strankom i bila njen član, bila je i prva osoba koja je javno osudila Niksonovu uključenost u "Votergejt", zbog čega je u potpunosti preokrenula svoj život. Kada je Džon pokušao da spreči da ona sazna detalje skandala, momentalno je postala sumnjičava i pokušala je da upozori novinare. Tada su je navodno držali u zatočeništvu, tukli i naširoko diskreditovali svi koji su branili vladu. Mičelovi su se na kraju rastali, a Džon je završio u zatvoru zbog zavere i ometanja pravde. U intervjuu iz 1977. godine, Nikson je priznao da "nije bilo Marte, ne bi bilo ni Votergejta".

Rame uz rame sa velikim gumačkim imenima u seriji igra Aleksandar Filimonović, koji je na putu da postane jedan od najuspešnijih srpskih glumaca u Americi. Njega ćemo gledati u liku Zoltona, Martinog čoveka od poverenja, prijatelja, vozača i asistenta.

- Šona Pena nisam prepoznao kada mi se javio, tako su mu dobru masku uradili. Sa Džulijom sam pričao i o Beogradu, pošto je bila naša gošća. Doneo sam im svima poklone iz Srbije na kraju snimanja, kao i Ediju Marfiju prošli put, oduševili su se - ispričao je za "Telegraf.rs" Filimonović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović