ONI koji su u ustanak 1941. pošli pod šajkačom, vođeni idejama slobode i socijalne pravde i oni koji su ginuli na Sremskom frontu 1944-1945. nisu isto što i revolucinari Kominterne koji su sarađivali sa ustašama i na srpskom prostoru stvarali nove nacije. I mi gotovo i instinktivno osećamo da doktor Mladen Stojanović i Branko Ćopić nisu isto što i Stane Dolanc i Jovo Kapičić.

Aleksa

03.04.2022. 14:46

Veliki pozdrav i priznanje mladom naucniku zbog doprinosa istini i pomirenju srpskog naroda sa samim sobom. Verujem da su sada mnoge stvari jasnije srpskom narodu , pogoto nakon ovog zadnjeg gradjanskog rata u Jugi, izmedju ostalog i zbog nekaznjavanja Hrvata za strasni genocid nad Srbima, za sta je glavni krivac Hrvat Josip Broz .

neko iz mase

03.04.2022. 15:31

Партизанима су приступили завидљивци, који су социјалну правду доживљавали тако што ће отети туђу: кућу, њиву или жену.

Miloš

03.04.2022. 17:06

Господин Девић је родом из Смедеревске Паланке, не из Смедерева. Прву књигу, "Истина под кључем", објавио је као гимназијалац, и у њој се бави истраживањима на територије Доње Јасенице. Тек после долази на ред читав смедеревски крај, то јест двотомно издање са пописом жртава у смедеревском крају, што је уједно и проширена верзија његовог мастер рада.