STRAŠNE TAJNE MIRNOG VOJVOĐANSKOG MESTA: Druga sezona "Močvare", od večeras na Superstar TV, a od sutra na RTS 1

J. BANjANIN

12. 03. 2022. u 10:52

POSLE uspeha prve sezone, detektivska noar serija "Močvara" vraća se na male ekrane.

СТРАШНЕ ТАЈНЕ МИРНОГ ВОЈВОЂАНСКОГ МЕСТА: Друга сезона Мочваре, од вечерас на Суперстар ТВ, а од сутра на РТС 1

Goran Bogdan, Foto Fajerflaj

Novih 10 epizoda, od kojih je poslednja dupla, biće emitovane od večeras, 11. marta, petkom, subotom i nedeljom, u 21.00, na Superstar TV, a od 12. marta, vikendom, od 20.00, na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Uigrani autorski duo, reditelj Oleg Novković i scenaristkinja Milena Marković, spremio je još intrigantniji nastavak u produkciji kuća "Telekom Srbija" i "Fajerflaj". Druga sezona vodi nas iz urbane močvare Beograda i Novog Beograda u Sentu, naizgled idilično vojvođansko naselje na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti.

Okosnica prvog ciklusa "Močvare" bila su tri izuzetno surova i ritualna ubistva. Žrtve su bile žene, slobodoumnog stila života, ujedno majke sinova koji odbijaju da govore.

Zagonetku zločina rešavao je inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, uz pomoć dvoje kolega - Bobana (Stefan Trifunović) i Milke (Jana Bjelica). Tokom istrage, Nikola se suočavao sa problemima iz prošlosti i sukobljavao sa majkom Danicom (Svetlana Bojković) i suprugom Majom (Marta Bjelica).

- Za razliku od prve sezone, koja je bila dosta mračna, baš je bila prava močvara, u drugoj sezoni idemo u suprotnom smeru, što mi se posebno sviđa. Mesto radnje je Senta, Vojvodina, spržena ravnica, leto, vrućina, znoj... Dijametralno suprotno od prve sezone.

Marko Janketić, Foto Fajerflaj

Čak i ono što se događa, sama srž zločina, nije toliko brutalna, kao u prvoj sezoni, koliko se to može reći. Zločini su dosta blaži i idemo dublje u likove, otkrivamo šta se njima događa. To je dobra sprega melodrame i noar krimića. I dalje pratimo gde je Nikola Krsmanović i u kom smeru se razvija, šta se sa njim u životu događa. Dobio je dete, tako da mu se mnogo toga promenilo na ličnom planu - objašnjava Goran Bogdan.

Sara Klimoska, Foto Fajerflaj

Novi ciklus se stilski i vizuelno naslanja na prethodni i dočarava nam drugačije priče.

Posle smrti majke Danice, inspektor Nikola Krsmanović počinje da traži istinu o sopstvenom poreklu i s vremenom otkriva tajne iz svog života. U lošim je odnosima sa bivšom ženom Majom, ćerku viđa svaki drugi vikend, manje nego što bi želeo, i smeta mu što je novi Majin partner zauzeo njegovo mesto. Ipak, u nastavku ćemo Nikolu videti u novom svetlu, spremnog za promene i praštanje, što će doprineti tome da pronađe novu suštinu života.

- Lik Nikole Krsmanovića u prvoj sezoni je dosta rastrzan, veoma mračan, bori se sa demonima iz prošlosti, a u drugoj sezoni se to sve nekako dovede do kraja. Sve te priče se zatvaraju i jedino se postavlja pitanje da li će nestati, da li će umreti ili će naći novu snagu i okrenuti život u novom smeru. Kada dođe do samog dna, Nikola kao da se oslobađa mraka i počinje da nalazi optimizam. I dalje je namćorast, pun mržnje, zajedljiv, duhovit, ali nalazi novi smisao na sebi svojstven način. Promena lokacije iz Beograda u Sentu mu daje nove podstreke, nove varijabile u životu i stvaraju mu nadu - kaže Goran Bogdan.

Sonja Kolačarić, Foto Fajerflaj

Inspektora Krsmanovića u Sentu dovodi ubistvo Elene, devojke koju je poznavao i kojoj je pokušao da pomogne. Ona je brutalno ubijena neposredno nakon momačke večeri Srđana Karana, pevača u usponu, koji treba da se oženi Lidijom Garčević, ćerkom lokalnih moćnika. Ispostavlja se da naoko mirno naselje krije strašne tajne - kamen je podignut i ispod njega je leglo zmija.

Mladi inspektor Atila Seleš, nesrećno zaljubljen u Lidiju, vrši uviđaj i pronalazi krvlju ispisanu poruku "Nikola Krsmanović". Atila stupa u kontakt sa Nikolom koji postaje opsednut Eleninim slučajem. Nikola otkriva da je pokojnica izazvala mnoge moćne ljude iz malog vojvođanskog mesta u kom je ubijena. Tragajući za ubicom, inspektor Krsmanović će razvejati godinama skrivane tajne o svojoj porodici. Atila prema Nikoli oseća mešavinu divljenja i odbojnosti, a s vremenom obojica shvataju da su slični - izopštenici u potrazi za istinom.

Miloš Timotijević i Robert Ožvar, Foto Fajerflaj

Lik Krsmanovićevog kolege Atile tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar, a lepog pevača na kog "padaju" lokalne devojke Marko Janketić. Ostale uloge igraju Miloš Timotijević, Sara Klimoska, Dragan Mićanović, Sonja Kolačarić, Slobodan Boda Ninković, Lidija Kordić, Nenad Stojmenović, Katarina Marković, Anja Pavićević, Nina Nešković, Muhamed Hadžović, Srđan Miletić, Dubravka Kovjanić, Sanja Mikitišin, Andrej Šepetkovski, Bojan Žirović, Dejan Dedić...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja