PONOVO SE OTVARA MALA SCENA ATELJEA 212: Zahvaljujući donaciji poznati teatar dobiće kompletno obnovljenu stolariju i rasvetu

V.V.S.

22. 02. 2022. u 14:23

U SLEDEĆI mesec Atelje 212 ući će u punom repertoarskom sastavu: na martovskom programu naći će se ukupno trideset dva naslova,a posle duže pauze "proradiće" i mala scena "Petar Kralj" koja zbog epidemijskih mera neko vreme nije bila u funkciji. Za glumce još jedna lepa vest: do kraja meseca biće ponovo otvoreno i njihovo omiljeno mesto okupljanja, legendarni bife Ateljea 212.

ПОНОВО СЕ ОТВАРА МАЛА СЦЕНА АТЕЉЕА 212: Захваљујући донацији познати театар добиће комплетно обновљену столарију и расвету

Foto: Promo

Ipak, današnji povod za susret s novinarima bio je motivisan drugim razlozima. U okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno", postali su jedini teatar koju je dobio donaciju vrednu šest miliona dinara.

-Prošle godine obeležili smo jubilej, 65 godina postojanja. Sad već davne 1992.godine ostvarena je poslednja velika rekonstrukcija kuće - podsetio je upravnik Novica Antić. - Za to vreme ugrađena je najsavremenija oprema, ali vreme čini svoje...Pokušavali smo da teatar održavamo u dobrom stanju i tokom dve godine pandemije, radeći sa smanjenim kapacitetima i umanjenim prihodima. Donaciju NIS-a iskoristićemo za kompletnu zamenu stolarije i scenske rasvete. Otvoren je i tender, imamo sedam ponuđača i obnova bi trebalo da bude završena do kraja juna.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je da društveno - koristan rad jedne velike kompanije, ujedno je i poziv drugim ustanovama kulture da prate aktivnosti NIS-a, dok je njihov predstavnik Stefan Despotović istakao da je ova akcija deo šireg projekta "Zajednici zajedno" - kao podrška kulturi i ekološkoj slici glavnog grada, s namerom da doprinese poboljšanju energetske efikasnosti pozorišta.

- Da bismo ostvarivali najbolje rezultate u kući, mora postojati celishodna infrastruktira. Ovakve donacije će nam ,svakako, pomoći u tome - naglasio je Svetozar Cvetković, dugogodišnji glumac i upravnik kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024