FILM MILOŠA PUŠIĆA NA BERLINSKOM FESTIVALU: Ostvarenje "Heroji radničke ulice" u programu "Panorama"

V.V.S.

19. 01. 2022. u 12:56

FILM "Heroji radničke klase" u režiji Miloša Pušića, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, odabran je u selekciji programa "Panorama" koji je sastavni deo Berlinskog filmskog festivala.

ФИЛМ МИЛОША ПУШИЋА НА БЕРЛИНСКОМ ФЕСТИВАЛУ: Остварење Хероји радничке улице у програму Панорама

foto:Promo

Berlinski međunarodni filmski festival osnovan je 1951. godine, a u okviru programa "Panorama" prikazuju se nezavisni i art-haus filmovi na kontroverzne teme, kao ostvarenja sa inovativnom estetikom. Film "Heroji" donosi priču o grupi ilegalnih građevinskih radnika koji, ostavljeni bez novca i osnovnih prava, pokušavaju da se suprotstave svojim šefovima.

Projekat za film "Heroji radničke klase" je 2012. godine učestvovao na platformi za razvoj scenarija (Script Station) održanoj u okviru Berlinskog festivala. Inače, filmski centar Srbije je Pušiću u novembru 2020. godine odobrio sredstva za završetak filma u kategoriji "Stimulacija samostalno snimljenog domaćedugometražnog filma", uz obrazloženje da je u pitanju film koji "uznemirava i potresa".

Ostvarenje "Heroji radničke klase" je nastalo u okrilju Pušićeve produkcijske kuće Altertise, a na scenariju su, pored reditelja i producenta Pušića, radili njegovi saradnici Dušan Spasojević i Ivan Knežević. U ekipi filma se nalaze i direktor fotografije Aleksandar Ramadanović, scenografkinja Miljena Vučković, kostimografkinja Marina Sremac, dizajneri zvuka Stevan Milošević i Boris Zaborski. Film su montirali Ivan Knežević i Miloš Pušić.

Pored "Heroja radniče klase", na 72. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu biće prikazana manjinska srpska koprodukcija "Poslevode" u režiji Daneta Komljena, i to u okviru selekcije "Forum". Nastanak ovog filma , takođe, podržao je Filmski centar Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

BONUS VIDEO - FIGURINA STARA 7.000 GODINA: Nakon restauracije predstavljena je u Domu kulture u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima