"MILOŠ ŽUTIĆ" PRIPAO MARKU MARKOVIĆU: Nagradu UDUS-a dobio somborski glumac za ulogu u predstavi Semper idem

V.V.S.

23. 12. 2021. u 17:35

NAGRADA "Miloš Žutić" za 2020. godinu pripala je glumcu Marku Markoviću za ulogu u predstavi Semper idem, koju je po romanu Đorđa Lebovića dramatizovao i režirao Gorčin Stojanović u Narodnom pozorištu Sombor.

МИЛОШ ЖУТИЋ ПРИПАО МАРКУ МАРКОВИЋУ: Награду УДУС-а добио сомборски глумац за улогу у представи Semper idem

foto: N.Replam

Odluku o dobitniku jednoglasno je doneo žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije u sastavu: glumice Jovana Gavrilović i Vanja Ejdus (predsednica žirija), rediteljka Milica Kralj i pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević.

Nagrada "Miloš Žutić" dodeljuje se za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni,a u konkurenciji za priznanje bilo je deset dramskih umetnika. Priznanje se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu (čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić) i novčanog iznosa. Datum svečanog uručenja Nagrade "Miloš Žutić" glumcu Marku Markoviću biće naknadno utvrđen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)