PREMIJERNE "SUZE SVETOG LAVRENTIJA": Na sceni pozorišta "Sterija" nagrađeni tekst Nikole Stanišića

V.V.S.

08. 12. 2021. u 16:59

U NARODNOM pozorištu "Sterija" u Vršcu, u ponedeljak 13. decembra, biće održana praizvedba teksta "Suze svetog Lavrentija" Nikola Stanišića, u adaptaciji i režiji Saše B. Latinovića.

ПРЕМИЈЕРНЕ СУЗЕ СВЕТОГ ЛАВРЕНТИЈА: На сцени позоришта Стерија награђени текст Николе Станишића

Narodno pozorište "Sterija"

Tema predstave je nedostatak ljubavi, krivica i nametanje krivice žrtvama, nasilje nad ženama, roditeljstva i pokajanja.

Žanr je psiho-triler koji prati seansu i mogućnost izlečenja serijskog ubice. Tokom stvaranja predstave provlačilo se aktuelno pitanje da li se ubica rađa genetski ili na to utiču vaspitanje i uticaj sredine. Drama "Suze svetog Lavrentija" je proglašena najboljom dramom 2018. godine na konkursu "Slobodan Stojanović" - za savremeni pozorišni dramski tekst, koju dodeljuje Narodna biblioteka "Ilija M. Petrović" u Požarevcu.

Igraju u predstavi Miloš Đurović, Jovana Božić i Ivan Đorđeviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)