EMOTIVNI ROLERKOSTER: Drama "Azbuka našeg života" predstavljena u Kinoteci

Jelena Banjanin

27. 11. 2021. u 10:43

SAVREMENU dramsku seriju "Azbuka našeg života", u produkciji kuća "Kontrast studios" i "Telekom Srbija", pratićemo od 3. decembra, petkom u 21.00 na kanalu Superstar TV, a uskoro i na Prvoj.

ЕМОТИВНИ РОЛЕРКОСТЕР: Драма Азбука нашег живота представљена у Кинотеци

Jadran Malkovič i Aleksandra Janković / Foto I. Marinković

Junaci serije, nastale po romanima Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Jelene Bajić Jočić, jesu Uroš i Vesna Popović.

Nekada iskreno zaljubljeni i srećni, a sada otuđeni i potpuno strani, u 10 epizoda, nalik emotivnom rolerkosteru, pripovedaju priču o jednom od najvećih problema modernog društva - brzini koja oduzima sve. Život, vreme, bliskost.

- Oni su godinama žrtve sopstvenog odustajanja - kaže glumica Aleksandra Janković, koja igra Vesnu. - Ona se posvetila porodici i misli da je tu stavljena tačka. Za uspeh porodičnog odnosa moraš doneti odluku da nećeš da se porodica raspadne, što podrazumeva i volju, a tek onda zavrneš rukave i svakodnevno radiš na tome. Za to je potrebno biti snažna ličnost, bilo da ste muškarac ili žena. Vesna i Uroš su to izgubili i održavaju samo formu porodične zajednice. Bez obzira na to kroz šta prolaze, Vesna i Uroš jedno prema drugom imaju i ljubavi i poštovanja. Ako je par pred razvodom, molim se za što lepši razlaz. Ako tako ne mora, neka rade na odnosu, jer ima smisla. Ne postoji ništa važnije od porodice.

Jadran Malkovič i Aleksandra Janković / Foto I. Marinković

U liku Uroša gledaćemo glumca srpskog porekla Jadrana Malkoviča, koji je ostvario karijeru u Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Ostale uloge tumače Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Miona Marković, Jovana Stipić, Đorđe Mišina, Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić Nigor, kao i Mirjana Bobić Mojsilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru