OD VELIKOG KORALNOG GREBENA DO VATRENE SILE: Vijasat Nejčr nas vodi u "divlju Australiju"

V. N.

29. 11. 2021. u 09:58

U NOVOM tematskom bloku "Divlja Australija", koji na kanalu "Vijasat Nejčr" počinje da se prikazuje od srede, 1. decembra, u 18.00, odajemo posebnu počast prirodi Australije.

ОД ВЕЛИКОГ КОРАЛНОГ ГРЕБЕНА ДО ВАТРЕНЕ СИЛЕ: Вијасат Нејчр  нас води  у дивљу  Аустралију

Foto Vajasat

Kroz niz dokumentarnih emisija koje će nam otkriti sva lica najsuvljeg kontinenta na svetu, sa Dejvidom Atenborouom posetićemo Veliki koralni greben, srešćemo se sa misterioznim i opasnim životinjama australijske divljine, a zatim ćemo se vratiti kroz vreme i istražiti praistorijsku Australiju.

Otkrićemo koji su sve faktori uticali na divlji svet ovog kontinenta - od poseta turista koji za sobom ostavljaju ekološku pustoš, preko gradnje velikih gradova na retkim rečnim tokovima koji siromašnoj australijskoj prirodi daju život, do krivolova koji u opasnost dovodi raznovrsan životinjski svet.

U okviru specijala posvećenom Australiji čeka nas i premijera emisije "Posle požara - oporavak australijske prirode", koja će na programu "Vijasat Nejčr" biti emitovana u nedelju, 5. decembra, u 18.00.

Emisije obiluju video zapisima koji gledaoce ostavljaju bez daha, a koji nas uz pojašnjenja eksperata vode na uzbudljivo putovanje kroz prirodni svet.

Foto Vajasat

Australijska fauna ima dugu i impresivnu istoriju preživljavanja, zapisanu u svojoj prošlosti. Vatra je sila koja je oblikovala prirodu Australije. Kako je sezona šumskih požara 2019. brutalno jasno pokazala, klimatske promene povećavaju obim i intenzitet šumskih požara. Ovaj dokumentarac prikazuje dugoročni oporavak divljeg sveta posle ogromne katastrofe, kroz priče o nadi, ljudskoj intervenciji i otpornosti.

Serijal pruža važnu poruku da moramo da štitimo našu životnu sredinu i preduzmemo nešto radi održavanja biodiverziteta na našoj planeti, i to pre nego što bude prekasno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)