VEČE SEĆANJA NA IVANA BEKJAREVA: Supruga Mikica otkrila kako su izgledali poslednji dani čuvenog glumca

Novosti online

20. 11. 2021. u 17:21

NA godišnjicu smrti čuvenog glumca Ivana Bekjareva, održano je veče sećanja na ovog umetnika. Svi oni koji su ga voleli i cenili njegov rad okupili su se u muzeju Adligat, gde je izložen legat ovog dramskog umetnika.

ВЕЧЕ СЕЋАЊА НА ИВАНА БЕКЈАРЕВА: Супруга Микица открила како су изгледали последњи дани чувеног глумца

Foto: Milena Anđela

Posetioci, pored Ivanovih brojnih fotografija, tu mogu da vide i njegove najličnije stvari, a njihov izbor dve godine pred smrt napravio je sa suprugom Mikicom, s kojom je u braku bio više od četiri decenije, piše "Blic".

- Pamtim kako je kući došao očaran kada je prvi put video ovaj muzej, rekao je da je to nešto izuzetno, što i ja moram da vidim. Kada sam došla ovde, mogla sam samo da mislim isto što i on. U mnogim stvarima učestvovali smo zajedno, bio je veoma vredan da sakupi sve što je radio, imao je razne plakate o predstavama, da ne govorimo o nagradama koje je ljubomorno čuvao. Za legat smo birali ono najinteresantnije - počinje priču Mikica, sećajući se poslednjih dana života umetnika.

- Ovih dana proživljavam svaki Ivanov poslednji trenutak. Tačno pamtim kada se šta desilo. Na sreću, neko vreme pred njegov odlazak proveli smo zajedno jer smo oboje bili bolesni u isto vreme. Ležali smo u istoj sobi u bolnici nedelju dana, bila sam lakši slučaj i puštena sam na kućno lečenje, u nadi da ćemo se videti za nekoliko dana. Svakodnevno smo se čuli telefonom, a onda je odjednom nestao. Otišao je na intenzivnu i krenula je borba za život - seća se Mikica i dodaje:

Bio je vedar kad su dolazili lekari, govorio je da se oseća odlično. Telefonirao je non-stop i njega su zvali svi koje je poznavao. A molila sam ga da to malo daha čuva, da ne bude stalno u priči. Međutim, kao da se opraštao od svih... Ne pamtim poslednje reči jer ih nije ni bilo. Rastali smo se sa "zdravo", verujući da ćemo se videti opet - kaže supruga čuvenog glumca, kojoj je drago što ga kolege nisu zaboravile.

- Mnogi mi se javljaju i interesuju se za legat. Zovu i njegovi studenti, od kojih su mu mnogi postali prijatelji. Skoro mi se javio jedan mladi čovek koji je rekao da mu je Ivan bio kao drugi otac - kazala je Mikica.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)