PRESTAVE ZA DECU I MLADE: Nagrade najboljim ostvarenjima tokom Festivala Asitež Srbije

G. N.

26. 10. 2021. u 17:56

DRUGO i treće izdanje Festivala Asitež Srbije (FAS), biće održano od 27. do 31. oktobra u Beogradu. Tom prilikom biće dodeljene nagrade stručnog i pedagoškog žirija najboljim predstavama za decu i mlade, a prvi put biće dodeljeno i bijenalno priznanje "Donka Špiček".

ПРЕСТАВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ: Награде најбољим остварењима током Фестивала Аситеж Србије

Privatna arhiva

Nakon što prošle godine festival nije bio održan, ovogodišnji FAS okupio je deset pozorišnih predstava za decu i mlade pod sloganom "FAS se piše zajedno". Jedinstveni koncept festivala, kao i posebno osmišljene nagrade doprineće tome da tokom pet festivalskih dana pozorišta iz cele zemlje daju sve od sebe i zadovolje veoma strogu i zahtevnu, najmlađu pozorišnu publiku.

Domaćin festivala je Malo pozorište "Duško Radović" iz Beograda, dok će se predstave izvoditi i na scenama Prvog prigradskog pozorišta - Puls teatra Lazarevac, Pozorišta lutaka "Pinokio" i Kulturnog centra "Magacin".

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd, Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za kulturu, a festival su podržali i Francuski institut - Teatroskop i kompanija Audiovox.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije