ROĐENDAN MALOG POZORIŠTA "DUŠKO RADOVIĆ": Premijera predstave "Čarobnjak iz Oza" i dodela godišnjih nagrada

D. B. M.

25. 10. 2021. u 13:34

MALO pozorište "Duško Radović" proslavilo je 72. rođendan. Tom prilikom dodeljene su godišnje nagrade, a odigrana je i premijera predstave "Čarobnjak iz Oza" Aleksandre Glovacki, u režiji Jagoša Markovića.

РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА ДУШКО РАДОВИЋ: Премијера представе Чаробњак из Оза и додела годишњих награда

FOTO: Promo

Predstava je nastala po motivima istoimene knjige američkog pisca za decu Lajmana Frenka Bauma, čije je delo postalo poznato širom sveta nakon što je Viktor Fleming režirao film 1939. godine, u kome ulogu devojčice iz Kanzasa igra Džudi Garland. U predstavi ulogu Doroti tumači Sanja Marković, dok ostatak glumačke ekipe čine Vladislava Đorđević, Miloš Samolov, Bojan Lazarov, Lana Adžić, Nikola Kerkez i Goran Balančević.

Na proslavi Dana pozorišta pesmu "Zdravica", čiji je tekst napisao Duško Radović, otpevali su Zona Marinković iz Hora Dečjeg kulturnog centra i bariton Nebojša Babić.

U znak sećanja na pionira lutkarstva, osnivača i prvog upravnika Malog pozorišta nagrada "Božidar Valtrović", za izuzetan doprinos u Umetničkom sektoru Malog pozorišta "Duško Radović", dodeljena je ansamblu predstave "Ukradeni princ i izgubljena princeza" za kolektivnu umetničku igru. U znak sećanja na rediteljku i doajena lutkarske scene Malog pozorišta nagrada "Marija Kulundžić" uručena je Ani Konstantinović, Jovani Cvetković, Sandri Nikač, Mariji Marković Milivojev, Tijani Grumić i Anđelki Nikolić.

U znak sećanja na glumicu-prvakinju Malog pozorišta Milenu Načić nagrada koja nosi njeno ime dodeljena je Marijani Vićentijević Badovinac za uloge u predstavama "Kradljivci kokosovih oraha" i "Ukradeni princ i izgubljena princeza", kao i Nikoli Kerkezu za ulogu u predstavi "Ukradeni princ i izgubljena princeza".

Specijalna nagrada za podsticanje i unapređenje pozorišnog stvaralaštva od, sa i za mlade dodeljena je predstavi "Utopija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri