LUBARDA SPONA JUGOSLAVIJE I INDIJE: Vođenje kroz izložbu "Prometeji novog veka" u Muzeju Jugoslavije

M.A.K.

22. 10. 2021. u 14:28

STRUČNO vođenje kroz izložbu "Prometeji novog veka", koja je inspirisana 60-godišnjicom od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, u Muzeju Jugoslavije, biće održano u subotu, 23. oktobra u 13 časova.

ЛУБАРДА СПОНА ЈУГОСЛАВИЈЕ И ИНДИЈЕ: Вођење кроз изложбу Прометеји новог века у Музеју Југославије

Muzej Jugoslavije

U fokusu postavke su odnosi Jugoslavije i Indije u oblasti umetnosti i kulture, a važan segment čine radovi Petra Lubarde, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih slikara koji je imao važnu ulogu u predstavljanju Jugoslavije Nesvrstanima.

Upravo na Lubarndinom stvaralaštvu će biti akcenat ove subote, a kroz izložbu će voditi Ana Panić, koautorka i kustoskinja Muzeja Jugoslavije, i Dina Pavić, kustoskinja Kuće legata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture