"PRAVOSLAVLJE NA INTERNETU": Proglašeni najbolji autori na međunarodnom konkursu izložbe fotografija (FOTO)

S. B.

20. 10. 2021. u 17:10

NA ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi fotografija "Pravoslavlje na internetu", koju već 16 godina zaredom organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“ u Beočinu, Darko Dozet iz Novog Sada nagrađen je za najbolju kolekciju a Slađana Radovanović iz Beograda za najbolju pojedinačnu fotografiju.

ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Проглашени најбољи аутори на међународном конкурсу изложбе фотографија (ФОТО)

Foto: Darko Dozet

Tako je odlučio žiri Foto saveza Srbije, Hadži Miodrag Miladinović, Željko Đurić i Vojislav Luković, koji je od prispelih 471 fotografije od 104 autora, prihvatio 179 fotografija od 69 autora iz Rusije, Poljske, Australije, Austrije, Severne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i 27 mesta Srbije.

Zagrljaj/Foto: Jan Valo

Najbolju kolekciju fotografija „Monašenje Mitrofana u Bešenovu“, za ovogodišnji konkurs poslao je Darko Dozet, nekadašnji fotoreporter „Večernjih novosti“ iz Novog Sada. Drugom nagradom nagrađen je Branislav Brkić iz Beograda, a trećom, Milan Marković iz Valjeva. Pohvale za kolekciju zaslužili su Slobodan Čavić iz Šimanovaca, Milena Milenković iz Paraćina i Snežana Lerh iz Novog Sada.

Radica sa ikonom/Foto: Slađana Radovanović

Slađana Radovanović iz Beograda snimila je najbolju pojedinačnu fotografiju za ovogodišnji konkurs, „Radica sa ikonom“. Druga nagrada pripala je Aleksandru Jovanoviću iz Valjeva, a treća Nikolini Osmić iz Novog Sada. Žiri je u konkurenciji za pojedinačnu fotografiju pohvalio radove Jaroslawa Charkijevicza iz Poljske i Alekse Stojkovića iz Beograda.

Monašenje Mitrofana u Bešenovu/Foto: Darko Dozet

Nagrada „Sava Dragojlović“, za najbolju fotografiju domaćeg autora, koju proglašava žiri organizatora, pripala je Janu Valu iz Novog Sada za fotografiju „Zagrljaj“.

Svečano otvaranje 16. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“, biće u subotu, 13. novembra, u 19 časova u Domu kulture u Beočinu. Tom prilikom će biti dodeljena priznanja nagrađenim i pohvaljenim autorima, a postavka od 89 fotografija biće izložena do 26. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)