BULE GONCIĆ ZA "NOVOSTI": Čast je i velika odgovornost! Radiću u interesu Narodnog pozorišta

V.V.S.

14. 10. 2021. u 16:52

NA jučerašnjoj sednici Vlade Srbije za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu imenovan je glumac Svetislav Bule Goncić - objavljeno je društvenim mrežama Ministarstva kulture Republike Srbije.

БУЛЕ ГОНЦИЋ ЗА НОВОСТИ: Част је и велика одговорност! Радићу у интересу Народног позоришта

Foto V. Danilov

U nastavku se podseća da je Goncić od novembra 2020.godine bio predsednik UO Narodnog pozorišta, da je kao stalni član Ateljea 212 ( sada direktor UK "Vuk Karadžić") ostvario brojne pozorišne,televizijske i filske uloge,a kao autor potpisao nekoliko dokumentarnih filmova. U istom tekstu se dodaje da je dobitnik nagrade Gran pri "Ćele kula" u Nišu 1982.godine,kao i nagrade "Ćuran" na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi "Neki to vole vruće". Inače, Goncić je jedno vreme bio i na čelu Pozorišta na Terazijama.

- Poštujem odluku Vlade o imenovanju, radiću ono što resorno Ministarstvo smatra da je najbolje i u interesu Narodnog pozorišta. Ovo je kuća od najvećeg značaja, prva ustanova kulture u zemlji, pre tome, mogu samo da se zahvalim na ukazanom poverenju. Ministarstvo sigurno radi u najvećem interesu naše države i Narodnog pozorišta. Čast je i velika odgovornost - kaže u izjavi za "Novosti" Bule Goncić.

Na pitanje šta će se dešavati sa "Vukom" ( na čijem je čelu od 2015.godine), kući u kojoj je postavio nove temelje i teatarsku estetiku, Goncić odgovara da je to sad pitanje osnivača, Grada Beograda:

- Pozorište je uhvatilo svoj tok, definisalo profil i način rada i tu neće sigurno biti problema.

Postavkom Buleta Goncića na mesto v.d.upravnika nacionalnog tetara, doći će do smene na njegovom kormilu: od novembra 2018. godine na ovom mestu bila je rediteljka i profesorka FDU Ivana Vujić.

- To je odluka Vlade Republike Srbije i ministarke kulture Maje Gojković. Radila sam maksimalno, moji su rezultati poznati. Nemam komentar na to. Ministarstvo ima svoje smernice razvoja. Želim uspeh, sreću i radost svima koji dolaze,kao i Narodnom pozorištu. Lično, radila sam s velikom radošću i ljubavlju - kaže Ivana Vujić i dodaje: - Nisam iznenađena smenom. Ministarstvo vodi svoju kulturnu politiku, ima svoje ideje i ciljeve. Ako je malo što smo mi uradili, želim da oni koji dolaze urade više. Upravnici se kod nas brzo smenjuju, a te stalne promene u Narodnom pozorištu, bojim se, ne vode dobru. Ali, takva je, očigledno, politika našeg Ministarstva kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri