NAJPOTRESNIJE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE: Patrijarh Porfirije teši Ivanovu majku, udovica se slomila od bola (FOTO)

J.Lazić

04. 10. 2021. u 15:44

IVAN Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije, sahranjen je danas oko 15.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, u prisustvu porodice, prijatelja, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i brojnih poznatih ličnosti.

НАЈПОТРЕСНИЈЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ: Патријарх Порфирије теши Иванову мајку, удовица се сломила од бола (ФОТО)

Foto: P.Milošević

Opelo je služio patrijarh srpski gospodin Porfirije, koji je potom održao i govor.

Patrijarh se potresnim rečima oprostio od velikog umetnika.

-  Uvek je smrt nezvani neprijatelj i uvek je iznenađenje. Nema čoveka koji se rodio, a da neće umreti. I nema čoveka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog čoveka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta. Ja znam da Ivan koji je pozvan u naručje Božje zna. Sve ono za čim je Ivan tragao ja sam siguran da mu je postalo jasno. Umetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom. Saosećam sa Ivanovom majkom i njegovom porodicom. Neka mu Gospod podari večni život, neka mu podari spokoj - rekao je patrijarh Porfirije i pozvao sve da se mole za njega.

Patrijarh je potom prišao majci Ivana Tasovca, kako bi joj pružio reči utehe.

Foto: P.Milošević

 

Veoma potresno bilo je i u trenutku kada je kovčeg sa telom velikog umetnika spušten u grobnicu. Jecaji su odzvanjali Novim grobljem, a Ivanova udovica se slomila od bola.

Foto: P.Milošević

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)