PLANIRAO JE VELIKU PROSLAVU: Ivan Tasovac nas je napustio, a nedavno je pričao o ambicioznim poslovnim planovima

Novosti online

30. 09. 2021. u 23:13

DIREKTOR Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, koji je sinoć preminuo u 55. godini, govorio je da je institucija koju je godinama vodio njegova druga kuća, te da, u tom pogledu, ima dve želje.

ПЛАНИРАО ЈЕ ВЕЛИКУ ПРОСЛАВУ: Иван Тасовац нас је напустио, а недавно је причао о амбициозним пословним плановима

Foto: P. Milošević

Nažalost, prerana smrt sprečila ga je u tome da te planove i ostvari.

- Što se tiče Beogradske filharmonije, koja je za mene, kao i za većinu zaposlenih, druga kuća i porodica - imam dve želje. Jedna je da dočekam završetak izgradnje naše nove zgrade, koja će ujedno biti i prva prava simfonijska koncertna dvorana u Srbiji i od koje će korist imati celokupna srpska muzička scena - naveo je pre nekoliko meseci.

- Moja druga želja je da dočekam usvajanje zakona o Beogradskoj filharmoniji, koji bi, poput Zakona o Berlinskoj filharmoniji, konstatovao postojeće stanje i prilagodio materijalni položaj najboljih muzičara koje ima naša zemlja - njihovoj posvećenosti, kvalitetu i broju koncerata. Godine 2023. ćemo slaviti stogodišnjicu od osnivanja Beogradske filharmonije. Biće to dobar povod za pravljenje preseka šta je do sada urađeno i razmišljanje o tome kako ćemo ući u drugi vek postojanja - dodao je tad.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - LEGENDA PESME I BOEMSKOG ŽIVOTA: Pre tačno 30 godina umro je Toma Zdravković

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!