INTERVJU Ana Savić: Moja Kristina Kadić je i nežna i hrabra žena

MAJA JEŠIĆ

25. 09. 2021. u 15:46

LEPA manekenka Ana Savić nije ni sanjala da će jednog dana modnu pistu zameniti glumačkim poslom, i to glavnom ulogom u srpskoj verziji planetarno popularne sapunice "Dinastija".

ИНТЕРВЈУ Ана Савић: Моја Кристина Кадић је и нежна и храбра жена

Foto Promo

Ana u ovoj seriji, koja se uveliko snima i koja će imati 220 epizoda, tumači lik Kristine Kadić, naše verzije Kristl, supruge Blejka Karingtona (Branimir Popović) i velike suparnice Aleksis (Marija Karan). Vlasnik Emotion-a, produkcije koja stoji iza serije, Goran Stamenković kaže da su Kristl tražili pet meseci. Ana Savić prošla je nebrojeno mnogo krugova i izborila se za ulogu o kojoj nije mogla ni da mašta. Premijerno prikazivanje serije, koju svi sa nestrpljenjem očekuju, biće 27. septembra na Pink televiziji.

* Kasting za ulogu Kristl u seriji "Dinastija" dugo je trajao, bilo je puno "krugova". Manekenka ste po profesiji, kakva iskustva nosite sa kastinga?

- Kasting za "Dinastiju" bio je moj prvi susret sa glumom i bilo je, moram da priznam, veoma teško i zahtevno, ali zahvaljujući divnim kolegama glumcima i ljudima iz "Emoušna" producentske kuće koji su imali beskrajno strpljenja za mene, utisci su veoma pozitivni.

* Koliko vam je bilo važno da dobijete ulogu Kristl?

- Lik Kristl pamtim još od malena kada sam gledala "Dinastiju" i za mene ova uloga predstavlja veliki izazov. Svakako da sam želela da je dobijem, ali u granicama svojih mogućnosti.

* Da li ste ikada sanjali, maštali da ćete se otisnuti u glumačke vode?

- Ne, nikada nisam ni pomišljala da bi moja dalja karijera mogla da ode u tom pravcu. Sam poziv na kasting je za mene bilo jedno veliko iznenađenje.

* Kako vi doživljavate lik Kristl, kakva je ona žena, karakterno, emotivno...?

- Ona je spolja nežna, dok je unutra jaka. Puna je razumevanja za druge ljude, u stanju je mnogo toga da istrpi zarad mira u kući, ali je isto tako hrabra i spremna da se uvek suoči sa svim problemima koji je snalaze.

* Kristina Kadić, srpska Kristl, kakve ima sličnosti, a koje su razlike sa originalnim likom?

- Kristl sam gledala dok sam bila mala i sećam se njenih najupečatljivijih osobina. Naravno, svoj lik Kristine Kadić sam nijansirala na svoj način, a to će gledaoci najbolje da procene sami.

Foto Promo

* Kristl je bila sofisticirana, nežna, ženstvena. na kojim karakternim osobinama je insistirao scenario u srpskoj verziji?

- Scenario u srpskoj verziji nije odstupao od originalnog, samo je naravno adaptiran našim uslovima i vremenu u kojem živimo, te su i njene karakterne osobine ostale iste.

* Čime se bavi porodica Kadić koja u Srbiji živi tako glamuroznim životom? Da li će gledaoci upoznati jedan novi sloj društva o kome ne znaju ništa, načinu života, navikama, sistemu vrednosti?

- Ne bih smela da otkrivam čime se bave, ali mogu da kažem da se radi o veoma imućnoj i uticajnoj porodici. To je sloj društva koji ne bih nazvala novim ali će gledaocima biti intrigantan i zanimljiv, posebno njihovi međusobni odnosi i dešavanja oko njih.

* Da li je srpska "Dinastija" zamišljena kao klasična sapunica, ili ipak ima ambiciju da gledaocu prenese i neke važne poruke?

- Mislim da to ipak neće biti klasična sapunica, čini mi se da smo se svi trudili da ne bude tako.

* Sarađujete sa velikim glumcima na ovom projektu, kako su vas prihvatili?

- Svi su me fantastično prihvatili od samog početka i veoma sam im zahvalna na tome. Atmosfera na snimanju je divna, funkcionišemo kao jedna velika porodica. Moram samo da napomenem da mi je izuzetna čast što sarađujem sa tako velikim glumačkim imenima.

* Kristl je bila poznata po svojim "stajlinzima", hoće li i Kristina biti glamurozna i možda inicirati neke nove trendove, kao Kristl "naramenice" za kojima je "poludeo" ceo svet?

- To još uvek ne znam, ali mogu da kažem da će biti glamurozna, stilizovana ali i da će njene odevne kombinacije uvek biti svedene.

* Da li će Kristina biti inferiorna u odnosu na svoju suparnicu Aleksis, hoće li biti plačljivica?

- To je pitanje za scenariste (smeh).

Foto Promo

* Ko je od kolega na vas ostavio najsnažniji utisak?

- Svako je na svoj način ostavio na mene snažan utisak. Ne bih mogla, a ne bi ni bilo fer, da nekoga posebno izdvajam kada su mi svi izuzetno dragi.

PONOSNA SAM NA SVOJU PORODICU

* MAMA ste troje dece, kako provodite slobodno vreme, kako se opuštate?

- Jesam, i izuzetno sam ponosna na svoju porodicu. Sve svoje slobodno vreme, koga i nemam baš mnogo, provodim upravo sa njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

IMA LI SRBA? Naš pevač u Kataru viknuo stihove Gage Mirković - kakva je reakcija usledila (VIDEO)