MATINE "GRAFIČKA ZABAVA" U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Radionice uz stare šlagere

M.A.K.

16. 09. 2021. u 18:58

U PARKU skulptura Muzeja Jugoslavije, u subotu 18. septembra od 17 časova, zakazan je matine pod nazivom "Grafičarska zabava".

МАТИНЕ ГРАФИЧКА ЗАБАВА У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Радионице уз старе шлагере

Muzej Jugoslavije

Zajednički će ga realizovati Autonomni kulturni centar "Matrijaršija", grafička radionica "Kvaka" i Muzej Jugoslavije. Program uključuje radionice sito štampe, želatin print radionice, lutriju, šaljivu poštu, ali i igranku uz muziku iz ere jugoslovenskih šlagera i ranog rokenrola. Ulaz je slobodan.

"Grafičarska zabava" rezultat je višemesečnog istraživanja zbirke štampanih materijala Muzeja Jugoslavije, koje su sproveli članovi i članice Autonomnog kulturnog centra "Matrijaršija" i grafičke radionice "Kvaka" u saradnji sa kustoskinjama Muzeja. Među više od četiri hiljade predmeta iz ove zbirke, izdvojen je segment dokumenata koji se odnose na koncerte, igranke, kulturne manifestacije grafičara i tipografa, koji su se redovno održavali od osnivanja Saveza grafičkih radnika Jugoslavije 1920. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru