USPOMENA NA GUTOVIĆA: Uručenjem priznanja završen festival "Novi tvrđava teatar"

J. S.

10. 09. 2021. u 13:21

OSMO izdanje ambijentalnog "Novog tvrđava teatra" u vili "Stanković" u Čortanovcima, završeno je preksinoć uručenjem nagrada najuspešnijim predstavama i glumcima.

УСПОМЕНА НА ГУТОВИЋА: Уручењем признања завршен фестивал Нови тврђава театар

Foto Novi tvrđava teatar

Po oceni žirija (književnik Laslo Blašković, predsednik, glumica Jovana Balašević i književni prevodilac Ivana Đurić Paunović) najbolja predstava u celini je ostvarenje "Jugoslavija, moja dežela" (Gledališče Koper i Pozorište iz Prijedora). Nagrada za režiju dodeljena je Albu Ištvanu za predstavu "Nesrećni" u izvođenju Pozorišta Figura studio (Rumunija). Dva priznanja za najbolju žensku ulogu pripala su glumicama iz predstave "Život se sa mnom mnogo poigrao": Sanji Ristić Krajnov za tumačenje Nine i Gordani Đurđević Dimić za ulogu stare Vere, dok su za najbolju mušku ulogu nagrađeni Boris Šavija, koji igra oca Nedeljka u predstavi "Jugoslavija, moja dežela" i Hadži Nenad Maričić za rolu Zdravka u predstavi "Berači snova".

Gabrieli Crnković dodeljena je specijalna nagrada za režiju predstave "Ostajem ostati" (samostalna produkcija grupe glumaca iz Novog Sada). Festival je ustanovio još jedno priznanje, koje će se od ove godine dodeljivati pod imenom Nagrada za glumu "Milan Gutović". Prvi laureat je Biljana Đurović za ulogu Ivanke u predstavi "Berači snova".

- Da bismo sačuvali uspomenu na Laneta Gutovića, ustanovili smo nagradu s njegovim imenom, koja će se dodeljivati svake godine za glumačko ostvarenje viđeno na ovim scenama i kojom će se glumci, ubeđena sam, ponositi - rekla je umetnička direktorka i selektorka Vida Ognjenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna