EKSKLUZIVA NA OTVARANJU IZLOŽBE: DŽon Vojt se umetnici Biljani Mišić obratio video-porukom, evo šta joj je poručio (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

09. 09. 2021. u 20:10

PRAVA eksluziva dogodila se večeras na otvaranju izložbe popularne glumice i vizuelne umetnice Biljane Mišić u njenom rodnom Kruševcu.

ЕКСКЛУЗИВА НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ: Џон Војт се уметници Биљани Мишић обратио видео-поруком, ево шта јој је поручио (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S.Babović

-Želim da znaš da neko tamo zaista razume i ceni to što radiš -poručio je slavni Oskarovac u poruci.

U Umetničkoj galeriji Kruševac gde je od večeras pred publikom postavka kolaža autoke “Rađanje nove svesti”, video porukom obratio se i Džon Vojt, holivuduska legenda i otac Anđeline Džoli,koji je i veliki poštovalac Biljanine umetnosti i koji u svojoj kolekciji ima neke od njenih slika.


-Zdravo Biljana.Želim da ti kažem nešto o tvom radu.Izgleda mi kao da pozajmljuješ od svih kultura,od različitih kultura širom sveta.Prikazuješ harmoniju i ono što uzbuđuje ljude.Ceo tvoj rad je vrlo misteriozna kombinacija i ja se tome divim.Želim da znaš da neko tamo zaista razume i ceni to što radiš-glasi poruka Oskarovca Džona Vojta emitovana na otvaranju postavke kolaža. Nije,međutim,istaknuti umetnik jedini koji u Holivudu ima Biljanine slike. Njeni radove ima producent Dejvid Majsel,bivši direktor “Marvela”, scenarista Dejvid Markoni, poznati bizismen Konan Bergston, a kolaži su zastupljeni i u galerijama na Beverli Hilsu. Biljana živi i radi na relaciji Holivud-Srbija-Crna Gora.

 

             

Za “Novosti” kaže da je i glumica i vizuelna umetnica.


 -Ima me u različitim medijima,gde god pronalazim način i sredstvo da izrzazim ono što duboko osećam i verujem,možda ću jednoga dana napisati i roman-kaže za “Novosti” Biljana Mišić.


Izložba “Rađanje nove svesti” sastavljena je od 17 kolaža i jedne video-instalacije inspirisane Biljaninom slikom “Evropa” , nastajala je od 2015.godine. Kustoskinja izložbe je Natalija Topličanin, a izložbu je otvorio direktor muzeja Goran Vasić. Srpska umetnica Biljana Mišić,koja je 10 godina glumila i u holivudskim ostarenjima, ostvarila je brojne zapažene pozorišne,televizijske i filmske uloge u Srbiji i u Los Anđelesu.
Ovo je njena druga samostalna izložba,ali prva u Srbiji. Publika je Biljanu upoznala kroz filmove „Led“ i „Srpski ožiljci“ gde je igrala uz Majkl Medsena, akcionom filmu „Oteta 2“,kao i ostvarenjima „Panama“ i „Vratiće se rode“.Beogradska publika je poznaje i po nizu uloga ostvarenih u predstavama KPGT-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!