PREMIJERNO "DRVEĆE PLEŠE": Povodom trideset godina postojanja DAH Teatar priprema plesno-pozorišnu predstavu

V.V.S.

09. 09. 2021. u 14:41

U GODINI jubileja, tri decenije od svog postanka, DAH Teatar će premijerno izvesti novu predstavu pod nazivom "Drveće pleše" 30, 31. oktobra i 1. novembra u Studentskom parku u Beogradu.

ПРЕМИЈЕРНО ДРВЕЋЕ ПЛЕШЕ: Поводом тридесет година постојања ДАХ Театар припрема плесно-позоришну представу

DAH Tetar

"Drveće pleše" je plesno-pozorišna predstava koja se izvodi na otvorenom, u režiji Dijane Milošević i Jadranke Anđelić. DAH Teatar je priprema u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu. Predstava se na scensko-poetski način bavi važnošću očuvanja drveća.

Kako ističu u teatru, inspirisani su istraživanjima o "životu" drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo i žele da najdirektnije, umetničkim sredstvima utiču na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče.

Predstava, koja je deo šireg projekta "Drveće pleše - aktiviranje građana za zaštitu životne sredine", odgovora na pitanje kako efikasno i konstruktivno reagovati na jednu od najvećih kriza sa kojom se suočavamo danas, krizom opstanka zdrave životne sredine čiji su direktni simptomi klimatske promene i jedan od glavnih uzroka - uništavanje šuma i drveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna