JOVI RADOVANOVIĆU URUČENA NAGRADA NIŠVILA: Potvrda da smo dobro radili

Tanjug

12. 08. 2021. u 01:20

VOĐI grupe Sedmorica mladih Jovi Radovanoviću danas je u Nišu uručena nagrada za životno delo koju Nišvil džez festival dodeljuje najznačajnijim muzičarima u našoj zemlji.

ЈОВИ РАДОВАНОВИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА НИШВИЛА: Потврда да смо добро радили

Foto V. Danilov

Zahvaljujući na nagradi Radovanović je rekao da je to na neki način potvrda da ono što radiš, dobro radiš i da si na dobrom putu.

-Ali nagrada je i obaveza da i sutra morate da budete još bolji. Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duže uživamo u ovoj nagradi, rekao je uz smeh Jova Radovanović.

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević je istakao da je grupa Sedmorica mladih krenula kao diksilend bend ali da je kasnije počela da svira i džez.

-Džez je tada bio glavna svetska muzika i oni su tim putem polako ulazili u svet šou biznisa, obišli svet i ušli u Ginisovu knjigu rekorda, rekao je Blagojević.

Dodao je da je Jova Radovanović kao frontmen benda, bio izuzetno značajan kako za popularizacijnu benda tako i džeza.

Pre svega kao svirač klarineta i saksofona a onda i kao glumac, animator, čovek koji je prosečnom Jugoslovenu približio dzez muziku

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će grad i organizatori Nišvila od novembra krenuti u jaču i bolju kampanju za ovaj festival.

Ovo zato jer, kako je rekla, Nišvil zaslužuje više para u budžetu a neophodno je i da se nađe dovoljno dobrih sponzora da ovaj festival, koji je brend Niša i cele Srbije, opstane.

-To će biti naš zadatak ne samo ove, već i naredne godine i nadam se da ćemo iduće godine Nišvil podići na jednu lestvicu više koja mu i pripada, rekla je gradonačelnica.

Organizatorima je poručila da osmišljavaju program, a da će grad, zajedno sa njima da osmišljava kako da u Niš dovede još poznatije džezere i obezbedi sredstva za to.

U Nišu je danas svečano otkrivena i tabla sa imenom džez muzičara Miše Blama koje je dobila jedna ulica u centru grada.

Mišina sestra glumica Nada Blam rekla je da je njen brat zajedno sa Ivanom Blagojevićem puno radio na Nišvil džez festivalu, da je veoma voleo Niš i rado dolazio u njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest