IZLOŽBA "FIGURA KAO SIMBOL": Radovi Jasne Dramaćanin i Darka Kuzmanovića u beogradskoj Blok galeriji

V.V.S.

27. 07. 2021. u 16:33

U BEOGRADSKOJ Blok galeriji, u petak (6.avgusta) otvara se izložba skulptura Jasne Dramaćanin i Darka Kuzmanovića, pod nazivom "Figura kao simbol" .

ИЗЛОЖБА ФИГУРА КАО СИМБОЛ: Радови Јасне Драмаћанин и Дарка Кузмановића у београдској Блок галерији

Blok galerija

Jasna Dramaćanin studirala je na Arhitektonskom fakultetu, kao i na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajana u Beogradu, gde je diplomirala na odseku vajarstva u klasi profesorke Zorice Janković. Izlaže na grupnim i samostalnim izložbama iz različitih oblasti umetnosti.

Drugi umetnik, Darko Kuzmanović, diplomirao je vajarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića. Izlagao je na dve samostalne izložbe i više grupnih, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Izložba "Figura kao simbol" biće otvorena do 18. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)