KADA ĆE BITI ODRŽAN SAJAM KNJIGA? Vesić se sastao sa izdavačima

Novosti online

15. 07. 2021. u 15:47

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je danas sastanak sa predstavnicima izdavača koji su okupljeni u Udruženju izdavača i knjižara Srbije i Udruženju profesionalnih izdavača Srbije koje su predstavljali Dejan Papić i Zoran Hamović.

КАДА ЋЕ БИТИ ОДРЖАН САЈАМ КЊИГА? Весић се састао са издавачима

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

Glavna tema sastanka, kojem su prisustvovali i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić, bio je termin predstojećeg Sajma knjiga.

- Ponudio sam u ime Grada Beograda izdavačima da se Sajam knjiga održi u tradicionalnom terminu od 23. oktobra. Ponudio sam da Grad Beograd subvencioniše deo zakupa štandova izdavačima za Sajam knjiga imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se našli usled pandemije virusa Kovid 19. Predložiću Ministarstvu kulture da učestvuje u subvencionisanju zakupa. Takođe, Grad Beograd će na sledećoj sednici Skupštine grada u Odbor Sajma knjiga imenovati jednog člana koji će predstavljati izdavače - napisao je Vesić na svom fejsbuk nalogu.

On ističe da su izdavači svesni da je moguće da Sajam knjiga ne bude održan ukoliko se u oktobru pogorša epidemiološka situacija. 

- Želimo da u uslovima pandemije održimo tradiciju Sajma knjiga, jednu od najlepših koju ima naš grad - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)